marți, 15 septembrie 2015

Penicilina Iaşi, cu antrenor nou si jucatoare din străinătate


Sursa foto: mass-media din Banat
Echipa de volei feminin Penicilina Iaşi se pregăteşte, sub comanda antrenorului nemţean Dan Gavril, pentru noul sezon al Diviziei A1 care va debuta la 10 octombrie. Conducerea clubului şi staff-ul tehnic se află in faza de alcătuire a unui lot competitiv. De câteva saptămâni, alături de o parte dintre jucătoarele care au evoluat şi în campionatul trecut se antrenează şi voleibaliste din Serbia, Muntenegru, Bulgaria şi Polonia. Acestora le sunt testate calităţile si potenţialul de joc.
Între 4 si 10 septembrie, Penicilina s-a aflat în cantonament la Gura Humorului, după care a participat la “Cupa Banatului” desfăşurată la Lugoj. Bilanţul a fost o victorie (3-0 cu Universitatea Cluj ) şi două înfrângeri (0-3 cu C.S.M. Lugoj şi C.S.M.U. Craiova). Verificările prin jocuri vor continua între 23 şi 25 septembrie, când echipa va lua parte la un alt turneu la Craiova.
Pentru noul campionat încercăm să alcătuim o echipa valoroasă. Avem un antrenor priceput şi cu experienţă, dar fondul de jucătoare din România este destul de redus şi de aceea vom apela si la voleibaliste din străinătate, mai ales după ce s-a luat hotărârea că echipele pot folosi un număr nelimitat de jucătoare din afara ţării. Această decizie va afecta tânara generaţie de sportive de la cluburile din România. Noi speram să ajungem la sfârşitul anului competiţional pe locurile 5-6 , chiar dacă va fi foarte greu”, a declarat Vasile Stângă, preşedintele ACS Penicilina Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu