marți, 8 septembrie 2015

Raliul Iaşului COTNARI 2015: cele mai bune locuri din care puteţi urmări cursa în siguranţă maximă


Au mai ramas doar cateva zeci de ore pana cand va fi dat startul in Raliul Iasului Cotnari 2015 (10-12 septembrie), cel mai important eveniment sportiv din capitala Moldovei din acest an. Din dorinta de a veni in sprijinul iubitorilor de motorsport din Iasi si nu numai, organizatorii Raliului Iasului Cotnari au pregatit mai multe surprize fanilor. Managerul Raliului, Dan Codreanu, a prezentat cateva puncte din care fanii ieseni pot urmari in conditii de vizibilitate maxima, dar si de securitate perfecta, lupta pilotilor cu secundele.
Astfel, vom prezenta mai jos, locurile din care spectatorii pot urmari cursa palpitanta in cele mai bune conditii.
Pentru proba speciala "Frâncusa Cotnari" cunoscuta ca si "Dobrovat", finalul probei va ofera locuri excelente de vizionat. Mergeti pe DJ 248 si inainte de a intra in Slobozia faceti dreapta pe macadam. Dupa cateva sute de metri exista locuri sigure pentru spectatori.
Configuratia probei speciale este schimbata fata de anul trecut. Aceasta are startul în localitatea Barnova: 3,8km macadam, dupa care continua pe DJ 247 (asfalt), iar inainte de localitatea Dobrovat se face la dreapta pe macadam pana la finalul probei (finish loc. Slobozia).
Finalul probei "Blanc Cotnari" (Ciocaboca) ofera o vizibilitate foarte buna si în conditii de siguranta. Puteti vedea chiar si doua masini în acelasi timp. Mergeti spre Budesti - Hadambu pe DJ 248 B.
Un loc cunoscut de spectatori se afla si pe proba speciala "Chateau Cotnari" (Madarjac). Acesta este la jumatatea probei, langa localitatea Madârjac. Organizatorii au pregatit si o terasa "fast food". Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la coordonatele
urmatoare: N 47 02.258 E 27 16.685.
Daca doriti sa mergeti pe proba speciala "Grasa de Cotnari", fosta "Paun", locul amenajat de organizatori se afla langa localitatea Poieni. In acest loc puteti ajunge in orice moment; drumul de acces nu intersecteaza proba speciala. Coordonate: N 47 03.727 E 27 43.130.
ATENTIE! Respectati toate regulile de securitate!
Nu stati langa saritoare sau varfuri de panta aflate pe traseul de concurs. Cand masina aterizeaza dupa o saritura, pilotul are sanse mult mai mici sa o controleze. Masina poate iesi de pe traseu cu mare usurinta, dupa o saritura. Evitati condusul pe drumurile de acces catre probele speciale in timpul raliului. Drumurile catre probele speciale sunt deseori inguste si pilotii pot fi in graba pe sectorul de drum dintre doua probe. Daca aveti copii cu voi la raliu, trebuie sa-i aveti sub atenta observare. Adultii au responsabilitati depline asupra sigurantei copiilor.
"Dragii nostri fani si spectatori, va rugam sa respectati fara nici un fel de opozitie indicatiile oficialilor cursei si a fortelor de ordine cu privire la MASURILE DE SECURIZARE a competitiei sportive! Toate aceste reguli NU POT FI NEGOCIATE! Gânditi-va ca ati venit sa va bucurati de un spectacol foarte frumos si rar si cineva drag va asteapta sanatosi acasa! Aceste reguli sunt traduse si în limba romana si se gasesc în GHIDUL SPECTATORULUI distribuit gratuit de Rally Girls si la sediul Comandamentului Raliului de la Hotel International. Ne vedem pe probe!", a declarat Dan Codreanu, presedintele XS Motorsport Iasi, manager Raliului Iasului COTNARI 2015.
Informatii utile pentru spectatori
Transport gratuit
Patru autocare UNISTIL pleaca spre proba Dobrovat:
Sâmbata, 12 Septembrie
ora 08:00 - 2 Autocare
ora 10:00 - 2 Autocare
Plecare din fata Palatului Culturii

Probele speciale se închid traficului auto cu o ora si jumatate inaintea primei masini de concurs.
Circulatia se deschide dupa trecerea unei masini oficiale, care trece tot timpul dupa ultimul concurent

* Program Raliul Iasului Cotnari 2015:

- Joi, 10 septembrie:
Shakedown, localitatea Poieni, 11:00-15:00
Circulatia se inchide, 09:30 - 15:30
Start Raliu, Piata Palat, 18:15
SS1 Superspeciala Rapa Galbena, 18:35
Circulatia se închide, 08:00 - 23:00

- Vineri, 11 septembrie:
PS 2. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
START primul concurent, 10:26
Circulatia se inchide, 09:00 - 17:00
PS 3. Chateau Cotnari (Madârjac)
START primul concurrent, 11:29
Circulatia se inchide, 10:00 - 18:00
PS 4. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
START primul concurrent, 14:32
Circulatia se inchide, 09:00 - 17:00
PS 5. Chateau Cotnari (Madarjac)
START primul concurrent, 15:35
Circulatia se inchide, 10:00 - 18:00

- Sâmbătă, 12 septembrie:
PS 6. Grasa de Cotnari (Paun)
START primul concurent, 10:21
Circulatia se inchide, 08:50 - 15:30
PS 7. Francusa Cotnari (Dobrovat Max)
START primul concurent, 10:59
Circulatia se inchide, 09:30 - 12:50
PS 8. Grasa de Cotnari (Paun)
START primul concurent, 13:32
Circulatia se inchide, 08:50 - 15:30
PS 9. Francusa Cotnari (Dobrovat Max)
START primul concurent, 14:10
Circulatia se inchide, 13:05 - 16:00

Raliul Iasului Cotnari este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi - ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.
Raliul Iasului Cotnari este a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu