luni, 26 octombrie 2015

Gimnastele ieşene de la CSŞ Anghel Saligny au cucerit cele mai multe medalii la Campionatele Naţionale


Laura Aniţei (Sursa foto: NEA DAN-Facebook)

După patru zile de întreceri, C.S.Ş. « Anghel Saligny » din Iaşi a dovedit că are, în acelaşi timp, o structură valoroasă şi omogenă, lucru demonstrat prin numărul de medalii obţinute la cele trei categorii de concurs din cadrul Campionatelor naţionale de gimnastică ritmică. Pe covorul Sălii Polivalente au evoluat peste 100 de competitoare de la 15 cluburi din întreaga țară, care au oferit publicului un frumos spectacol în care am apreciat unitatea cromatică între costumul sportivei și obiectul de concurs, precum și sincronizarea aproape perfectă între mișcare și muzică.
Ieșencele au urcat pe podium de 25 de ori, în timp ce Clubul Olimpia Bucureşti a câştigat 16 medalii, C.S.M. Ploieşti – 8 şi C.S.M. Arad – 6. Între performerele competiției, alături de senioarele Alexandra Piscupescu (4 medalii de aur și două de argint) și Ana Luiza Filioreanu (3 de aur și 2 de argint) de la Olimpia București, s-au numărat și ieșencele Andreea Verdeș (6 titluri naționale și o medalie de argint), și Ștefana Popa (1 medalie de aur, 1 de argint și 4 de bronz) la junioare-categoria a II-a, Laura Aniței (4 de aur și 2 de argint) la junioare - categoria a III-a și Diana Pavel (1 de argint și 5 de bronz) la senioare.
Echipele campioane naționale ale clubului ieșean au fost alcătuite din Andreea Verdeș, Ștefana Popa și Andra Ungureanu la categoria a II-a și Laura Aniței, Roxana Brighenti, Iustina Coșarcă, Denisa Isac, Christina Străinu la categoria a III-a. La senioare, echipa C.S.Ș. ”Anghel Saligny”, formată din Diana Pavel și Mădălina Sufaru, s-a situat pe poziția a II-a a clasamentului.
Prezentă la Iași, președinta Federației de specialitate, Irina Deleanu, s-a arătat mulțumită de nivelul general al campionatelor, precum și de organizarea asigurată de ieșeni, chiar dacă ”Polivalenta” nu are înălțimea optimă pentru o competiție de senioare. ”A fost un concurs tare. Am apreciat progresul Alexandrei Piscupescu și Luizei Filioreanu, care vor lua parte în luna aprilie a anului viitor la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru viitor, marile noastre speranțe se numesc Andreea Verdeș, Ștefana Popa, Laura Aniței de la Iași. Sper să-și valorifice talentul printr-o muncă asiduă. Apreciez toate eforturile prof. Cătălina Radu și prof. Constantin Radu pentru a crea un  eveniment sportiv de ținută” a mai spus fosta mare gimnastă.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu