duminică, 22 noiembrie 2015

Victorie şi spectacol la fileul din Sala Polivalentă ieşeană



Evoluția Penicilinei în meciul cu Craiova și atmosfera din Sala Polivalentă din Iași ne-a dus cu gândul la întâlnirile din anii de glorie ai voleiului ieșean. Publicul umplea ambele tribune, galeria era numeroasă și avea un repertoriu bogat de cîntece și încurajări, echipele făceau spectacol și ieșencele obțineau succese.
În partida din etapa a 8-a a Diviziei A1 de volei feminin am trăit la intensitate disputa Penicilina Iaşi - SCMU Craiova 3-0 (25-18, 25-21, 25-16), ambele echipe fiind dornice de a se clasa în prima jumătate a ierarhiei. Gazdele s-au încălzit mai greu, dar printr-un joc atent și eficient, au rupt echilibrul la 16-15, în urma unor servicii excelente ale Katarinei Jovanovic și Marinei Kovaceva, care a și punctat pentru set la  25-18.
Momentul psihologic al întâlnirii a fost, ca și la Piatra Neamț, în setul al doilea, în care gazdele și-au dovedit potențialul real și nivelul de omogenitate la care au ajuns. Craiovencele, care au avut-o ”vârf de lance” pe Ramona Breban, au profitat de ușoara relaxare a adversarelor și au condus cu 4-1, 8-5 și 13-6. La acest scor, Dan Gavril o introduce în teren pe Andra Streșină în locul Melindei Șipoș, Ana Maria Ursachi servește impecabil, preluarea și atacul funcționează bine și diferența se reduce la 13-10. În replică, oaspetele punctează de patru ori consecutiv și de distanțează la 17-10.  Andra Streșină sesizează lipsa de inspirație la preluare a craiovencei Adina Stanciu, își valorifică serviciu după serviciu, Penicilina evoluând excelent în toate compartimentele. Egalarea se produce la 19, iar câștigarea setului vine ca o consecință firească pentru ieșence  25-21.
În setul al treilea, Penicilina ”funcționează” ca un metronom și nu lasă vreo speranță voleibalistelor din Bănie , cîștigând lejer: 7-2, 13-5, 19-9 , 25-16 și 3-0, în optzeci și unu de minute. La această victorie importantă au contribuit consistent toate jucătoarele care au intrat în teren: Mihaela Stângă - Ana Maria Ursachi, Melinda Șipoș (Andra Streșină), Katarina Jovanovic, Jelena Cvijović (Simona Mocanu), Marina Kovacheva - Maria Grabovețkaia (libero).
La finalul disputei, am consemnat următoarele declarații din tabăra ieşencelor:
- Katarina Jovanovic: ”Suntem fericite pentru această victorie, dar și pentru cum ne-a ieșit jocul. Am dovedit care este potențialul nostru, după pregătirile foarte intense și erioase pe care le facem la antrenamente”.
- Dan Gavril (antrenor principal la Penicilina Iași): ”Acum mi-a mai trecut supărarea după meciul de la Piatra Neamț, pe care l-am pierdut, dar de unde trebuia să ne întoarcem măcar cu un punct. Azi, am jucat constant bine, am reușit un joc bun în partea a doua a setului al doilea, arătînd că putem să întoarcem în favoarea noastră soarta unui set. Serviciul a funcționat excelent și cu asta ne-am pus în dificultate adversarul”.
- Vasile Stângă (președintele ACS Penicilina Iași): ” Vreau să subliniez că publicul a fost fantastic și a susținut echipa permanent. Am trăit o atmosferă de spectacol și le mulțumesc
ieșenilor pentru modul cu ne-au încurajat”.
Alte rezultate din runda menţionată: CS "U" Cluj - CSM Târgovişte 1-3, CS Volei Alba Blaj - Ştiinţa Bacău 3-1, Rapid Bucureşti - CSM Bucureşti 0-3, Dinamo Bucureşti - CSU Medicina Târgu Mureş 2-3, CSM Lugoj - Unic Piatra Neamţ 3-0. În etapa viitoare, Penicilina Iaşi (locul 6, cu 11 puncte) va evolua la Târgu Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu