vineri, 18 decembrie 2015

"Florile Gabrielei" au ajuns pe simezele galeriei ieşene TOP ART



În perioada 17 decembrie 2015-9 ianuarie 2016, galeria TOP ART de la Casa Cărţii din Iaşi, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, găzduieşte expoziţia "Florile Gabrielei", cu pictoriţa Gabriela Cucinschi în prim plan, cea care este la a patra expoziţie personală.
Vernisajul de joi, 17 decembrie, a adunat în frumoasa sală a galeriei ieşene peste 40 de oameni iubitori de artă, care au admirat cu mult interes "Florile Gabrielei" aflate de simezele de la TOP ART. Printre "spectatori" s-au aflat şi membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi / ALPI (Director: Mihai Batog-Bujeniţă), dar şi cei de la Asociaţia Universul Prieteniei (preşedinte: Rodica Rodean), care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a manifestării, prin luările la cuvânt, imaginile surprinse pe camerele fotografice şi prin epigramele cu mult tâlc la adresa celor prezenţi.
Moderatorul vernisajului a fost actorul Emil Ganetenco, iar prezentarea expoziţiei a fost făcută de prof. univ. dr. Mihai Păstrăguş, ultimul menţionând: "Am cunoscut-o pe Gabriela Cucinschi la Grădina Botanică din Iaşi, la o expoziţie de flori. O femeie simte florile, pe care le are în sufletul ei. Florile te obligă să cunoşti sentimentele, iar eu m-am emoţionat când am văzut florile Gabrielei. De fapt, florile exprimă sufletul omului, iar când pictezi o floare îţi exprimi sufletul ! Noi luăm realitatea prin senzaţie şi simţuri. Noi vedem aici florile sufletului lui Gabriela Cucinschi, iar florile fac legăturile dintre cer şi pământ. Să ne bucurăm de această expoziţie !".
În continuare, comandorul Mihai Batog-Bujeniţă a mai menţionat: "Îmi place să privesc picturile, fiecare om intră în aventura cunoaşterii. Este o aventură în planul cunoaşterii vizitând o expoziţie. O expresie coloristică deosebită înseamnă dragoste de viaţă, bucuria de a trăi şi aceste lucruri o caracterizează pe Gabriela Cucinschi. De fapt, în tablourile ei suntem şi noi !".
Au mai vorbit la superlativ despre expoziţia Gabrielei Cucinschi sau au recitat catrene tematice colegii de la ALPI, Eugen Deutsch, Vasile Larco, Mihai Haivas, Gheorghe Bălăceanu. Iar Cornelia Bejan a spus: "Oricine apreciază arta de valoare. Iar pictura ieşeană mă atrage în mod deosebit !".
În final, actorul Emil Gnatenco a recitat una dintre poeziile Gabrielei Cucinschi, care, spre surprinderea tuturor, a trecut în ultima perioadă de la pictură la poezie, fără a abandona însă marea ei dragoste, artele vizuale, pictura fiind şi o tradiţie de familie !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu