sâmbătă, 19 decembrie 2015

Laureații premiilor APSR, ediția 2015


Reluând o veche tradiţie, Asociaţia Presei Sportive din România a decernat premii pentru diferite activităţi specifice meseriei de gazetar sportiv remarcaţilor anului 2015, membri ai asociaţiei. Laureații au fost stabiliți prin votul membrilor Consiliului APSR. Iată câștigătorii celor nouă categorii de premii, în ordinea decernării premiilor:

La categoria ”Radio”, premiul „Ion Ghiţulescu” a revenit lui ADRIAN SOARE (Radio România Actualități). Distincția a fost oferită de Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Ion Ghițulescu neputând participa la festivitate.

Premiul „Emanuel Valeriu” (categoria Emisiune TV) a fost câștigat de moderatorul DAN UDREA (Dolce Sport). Trofeul a fost înmânat de Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

La categoria ”Comentariu TV”, premiul "Cristian Ţopescu" a fost câștigat de RADU CONSTANTIN  (Digi Sport). Trofeul a fost înmânat de chiar de către Cristian Țopescu.

Premiul ”Ion Cupen” pentru Presă scrisă a fost câștigat de MIRELA NEAG (Gazeta Sporturilor). Premiul i-a fost înmânat de Narcis Drejan, membru al Consiliului APS.

Premiul "Petru Fuchs", pentru Fotografie sportivă, a fost câștigat de MARIAN BURLACU (freelancer). Trofeul a fost înmânat de Cătălin Cîrnu (Radio România Actualități), membru al Consiliului APS.

La categoria Website sportiv, premiul „Teodora Maftei” a fost câștigat de ADRIAN ȚOCA (www.treizecizero.ro). Premiul a fost oferit de Emanuel Fântâneanu, membru al Comitetului Executiv al AIPS. Același Em. Fântâneanu a înmânat și premiul „Aurel Neagu”, pentru Întreaga activitate, veteranului gazetar sportiv TIBERIU STAMA, în vârstă de 89 de ani, încă activ profesional.

Premiul „Grigore Caracostea”, pentru cel mai promițător Tânăr jurnalist, a fost câștigat de ADRIAN COSTEIU (Sport.ro). Distincția a fost oferită de Romeo Chiriac, secretar general al APS.

Premiul „Ioan Chirilă” (Carte sportivă) a fost cucerit de HORIA ALEXANDRESCU pentru "Steaua lui Gațu". Trofeul a fost înmânat de Vlad Enăchescu, vicepreședinte APS.

 Festivitatea de înmânare a premiilor, care au constat în plachete și în tablouri filatelice APS, a avut loc vineri, 18 ianuarie, la sediul COSR. (Sursa: APSR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu