marți, 26 ianuarie 2016

La Campionatele Naţionale de Tenis: Trei ieşeni cu stea în frunte!



Duminică, pe 24 ianuarie 2016, s-au încheiat, la sala Centrului Național de Tenis din București, Campionatele Naționale Individuale de iarnă U16, la feminin și masculin. Printre medaliaţi s-au aflat şi ieşenii Andreea Prisăcariu, Cezar Creţu şi Oana Smaranda Corneanu, dar din păcate, ei nu mai reprezintă acum nici un club din străvechea capitală a Moldovei, ci sunt legitimaţi la grupările sportive din Ploieşti, Bucureşti şi Timişoara.
Pe tabloul principal al probei de simplu feminin, Mihaela Mărculescu, componentă a lotului național U16, jucătoarea Tenis Club Enache, a devenit noua campioană a României. Cap de serie nr.2, Mihaela nu a pierdut nici un set pe toată durata turneului, cel mai disputat meci fiind cel din finală. Ultimul act, întâlnirea cu Andreea Prisăcariu, de la CSŞ Ploiești, s-a încheiat cu scorul de 7-6 (4), 6-3 pentru Mihaela Mărculescu.
Pe locul 3 a venit Roxana Manu, de la LPS CSS Constanța care a profitat de abandonul colegei sale de club, favorita numărul 1 a turneului, Selma Cadâr, care s-a accidentat în semifinale.
În turneul masculin de simplu noul campion este favoritul numărul 3 al competiției, Cezar Crețu. După un parcurs impecabil, tot fără să piardă vreun set, Cezar Crețu, component și el al lotului național U16, legitimat la AS Tenis Club București, s-a impus în finală cu 7-5, 6-4 în fața favoritului cu numărul 7 Ștefan Francisc Paloși, de la Club Sportiv Mamaia.
În meciul pentru locul 3 s-a impus Cristian Andreescu (C.S.M. Unirea Slobozia) cu 7-5, 6-4 în fața lui Nini Dică (CS Sport 4 Fun Timișoara). Toți cei patru semifinaliști fac parte din lotul național al României.
Finala din cadrul turneului feminin de dublu nu s-a mai jucat, drept pentru care perechea Oana Corneanu / Oana Velcea, coechipiere la CS Sport 4 Fun Timișoara este noua campioanaă a României. Cuplul Selma Cadâr (accidentată, nu a putut fi prezentă şi la finala de dublu) / Andreea Prisăcariu a terminat pe locul 2, podiumul fiind completat de Eva Chivu (LPS CSS Constanța) și Mihaela Mărculescu (Tenis Club Enache) care s-au impus cu 5-7, 6-1, 10-8 în fața perechii Roxana Manu (LPS CSS Constanța) / Raluca Floca-Oprea (CSS Mediaș).
Principalii favoriți ai turneului masculin de dublu n-au avut nici o problemă în a câștiga competiția. Nini Dică și Filip Jianu (C.S. Dinamo București) au câștigat cu 6-1, 6-3 finala disputată împotriva perechii Gabriel Liahovici (CS Tenis Club Baia Mare) / Alexander Simion (Daimon Sport Club).
Campion la simplu, Cezar Crețu s-a clasat pe locul 3 în finala masculină de dublu, acolo unde a făcut pereche cu colegul său de club, Matei Georgescu. Cei doi s-au impus în finala mică cu 6-3, 6-2 în fața perechii Radu Hristache (CS Tenis COMESAD  Pitești) / Călin Simu (CS TC Pamira Sibiu).
Dacă ieşeanca Andreea Prisăcariu va împlini 16 ani pe 9 februarie 2016, ceilalţi doi ieşeni, Cezar Creţu şi Oana Smaranda Corneanu vor împlini 16 ani de-abia în 2017, Cezar pe 24 aprilie, iar Oana pe 25 iunie. (Sursa: FRT)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu