duminică, 14 februarie 2016

De "Valentine's Day", flori, poezie şi multe epigrame cu tâlc la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi!




Pe 14 februarie 2016, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi, în sala mare de lectură, colectivul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) a avut întâlnirea lunară în faţa unui public numeros, dornic de poezie şi epigrame de bună calitate.
În debutul manifestării, doamnele şi domnişoarele prezente la eveniment au primit numeroase flori din partea domnilor de la ALPI, cu ocazia "americanului" Valentine's Day şi cu dorinţa ca "fapta" cu pricina să se repete şi de Dragobetele românesc.
În continuare, directorul ALPI, scriitorul şi comandorul Mihai Batog-Bujeniţă a prezentat ultimele evenimente culturale cu participarea membrilor asociaţiei, precum manifestările de la Chişinău, Vaslui şi Mizil, tripla lansare de carte a scriitoarei Nina Gonţa, lansarea nr. 4 al revistei "Meridianul Cultural Românesc" de la Colegiul Naţional Costache Negruzzi din Iaşi, lansarea cărţii "Iraq '81" de Camelia Dumitra Damian, de la Muzeul Unirii, dar şi evenimentul de mare amploare sufletească "Copiii în lumea artelor", de la Muzeul Memorial "Mihail Kogălniceanu" Iaşi, acolo unde jurnalistul Dan Teodorescu (membru ALPI) a avut doi reprezentanţi talentaţi, pe nepoţeii Silviu Teodorescu (8 ani) şi Gabriel Teodorescu (6 ani).  
Doamna Martha Eşanu a mai primit mulţumiri publice din partea directorul ALPI pentru promovarea asociaţiei în presa din Israel.
În continuare, Mihai Batog-Bujeniţă, Gheorghe Bălăceanu şi Mihai Haivas au prezentat câteva aspecte organizatorice în legătură cu admiterea a noi membrii în ALPI, existând multe cereri în acest sens.
De asemenea, Rodica Rodean (preşedinta Asociaţiei "Universul Prieteniei") a anunţat o nouă manifestare de suflet,  "Povestea unei femei de succes", din data de 5 martie, de la ora 11.00, de la Muzeul Unirii din Iaşi, în careul de aşi fiind inclusă şi doamna dr. Cornelia Ursu (membru ALPI).
Prof. dr. Dumitru V. Marin a prezentat apoi publicului revista "Meridianul Cultural Românesc" (nr. 4), ziarul Meridianul (Iaşi-Vaslui-Bacău) şi cartea "25 ani - TV Vaslui, istorie şi cultură", cu referiri la faptul că "MCR" se distribuie pe patru continente şi 23 capitale şi că domnia a obţinut interviuri, în decursul carierei sale jurnalistice şi literare, de la nouă preşedinţi de state, fiind primul în lume la acest capitol.
"Am făcut interviuri cu nouă preşedinţi de ţări, sunt pe locul 1 în lume, pe locul 2 se află un englez, cu numai şapte interviuri. Chiar şi în această situaţie, alerg în continuare după steaua de general de aici, până acum cred că sunt doar plutonier", a menţionat prof. dr. Dumitru V. Marin, care nu peste mult timp, în aprilie 2016, va împlini frumoasa vârstă de 75 ani, cu un sincer "La mulţi ani, cu sănătate!" încă de pe acum.   
În finalul manifestării a urmat un frumos recital de poezie, epigrame şi proză umoristică, oferit de Doina Toma, Mihai Batog-Bujeniţă, Georgeta Paula Dimitriu (veterana asociaţiei, la 86 ani), Mihai Haivas, Cristinel Cojocaru, Aurel Baican, Corneliu Carp, Nina Gonţa (care a menţionat că pe 14 februarie se aniversează şi ziua de naştere a regretatului poet basarabean Grigore Vieru), Mihai Caba, Nicolae Stancu,
Gabriela Cucinschi, Val Andreescu, Anica Tănase, Constantin Profir, Petronela Alexa, Mihai Stancu, Ion Hodaş, iar actorul Emil Gnatenco a recitat din versurile poetei Olguţa Luncaşu-Trifan, aflată în sală, dar fiind în "pană de voce"!
Următoarea manifestare pentru membrii ALPI va avea loc duminică, pe 13 martie 2016 (ora 10.00), atunci când va avea loc şi Adunarea Generală a asociaţiei culturale ieşene, conform convocatorului pus la dispoziţie participanţilor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu