vineri, 19 februarie 2016

Două meciuri internaţionale de rugby pe stadionul din Dealul Copoului: Iaşul devine capitala jocului cu balonul oval!



În perioada urmatoare, municipiul Iasi va gazdui doua partide importante ale nationalei de rugby a României. Partidele Romaniei cu nationalele Rusiei şi Germaniei se vor disputa pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Copou, cele doua partide contand pentru competiţia denumită "Rugby Europe Championship".
"Stejarii" vor disputa partida cu Rusia pe 27 februarie 2016, de la ora 14.00, in vreme ce jocul cu Germania va avea loc pe 12 martie 2016, partidele contand pentru fosta Cupa Europeana a Natiunilor (CEN). Intrarea spectatorilor la ambele meciuri va fi libera. Meciurile de la Iasi se inscriu in calendarul competitional de la inceputul anului, Romania urmand a mai disputa un joc la Tbilisi (pe 19 martie, cu Georgia), după cele jucate deja la Cluj (Romania - Portugalia 39-14) şi Madrid (Spania - Romania 18-21).
Jocurile de la Iaşi, cu Germania si Rusia, au fost prefatate joi, pe 18 februarie, la sediul Primariei Municipiului Iasi de autoritatile locale si de reprezentantii Federatiei Romane de Rugby, într-o conferinţă de presă coordonată de confratele Lucian Lucescu.
"Suntem gazda a doua meciuri foarte importante si ne onoreaza ca Federatia Romana de Rugby ne-a acordat cele doua meciuri. Ne onoreaza din mai multe puncte de vedere, faptul ca Iasul vrea sa promoveze acest sport, ca unul complementar cu celelalte sporturi de echipa care pot aduce performanta. Onoarea vine si din calitatea meciurilor internationale care se vor desfasura la Iasi cu doua tari deosebit de importante pe esichierul european. Vom face tot ce este posibil ca organizarea sa fie la cel mai inalt nivel, vrem sa fim o gazda cat se poate de buna, iar Iasul sa poata deveni un sanctuar al rugby-ului. Vin cu un mesaj pentru spectatori, sa vina in numar cat mai mare pe stadion, rugby-ul este un sport de echipa, frumos. Sportul de performanta este pentru suporteri, sportul de masa este pentru noi toti", a mentionat primarul Mihai Chirica.
Si sefii federatiei de profil s-au aratat multumiti de ceea ce au gasit la Iasi. "Primarul ne-a aratat ca iubeste lucrul bine facut si ca incurajeaza activitatea sportiva prin care sa cream caractere, sa educam tinerii si sa ne bucuram impreuna cu ei. E un prilej deosebit sa ne intoarcem dupa multi ani in dulcele targ al Iesilor, un oras cultural, incarcat de istorie. Si la Iasi este o traditie, unii din jucatori se intorc acasa. Dupa Cupa Mondiala de anul trecut am inceput sa avem si noi modele pentru tinerii de azi", a sustinut Haralambie "Harry" Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.
Referitor la aceste două meciuri, preşedintele CSU Poli Iaşi, prof. Leonida Antohi a menţionat: "Dorim să ne ridicăm la nivelul acestor meciuri, din punct de vedere organizatoric. Dacă în trecut nr. 1 la pilieri era ieşeanul Gheorghe Drobotă, acum este ieşeanul Mihăiţă Lazăr. Mulţi componenţi ai lotului naţional sunt din zona Moldovei şi aşteptăm cât mai mulţi spectatori pe stadionul din Copou!".
Meciurile din Dealul Copoului vor fi organizate de sectia de rugby condusă de managerul Dan Codreanu, din cadrul CSU Politehnica Iaşi (presedinte: Leonida Antohi). (Surse: BZI, Primăria Municipiului Iaşi şi FRR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu