miercuri, 24 februarie 2016

Ex-ceferista Mădălina Ţibichi, de la haltere la o medalie de argint la box


Sursa foto: ZdI

La Râmnicu Vâlcea au avut loc recent întrecerile de la Cupa României la box feminin, la junioare, tineret şi senioare.
La secţiunea tineret, Mădălina Ţibichi (CS Nicolina Iaşi, antrenor: Petrică Nichiţel) a cucerit medalia de argint la categoria 57 kg, după o finală pierdută în faţa sportivei Ionela Ungureanu (CSM Drobeta Turnu Severin). În semifinale, Mădălina Ţibichi s-a impus în faţa lui Pamela Gangăl (BC Gladiatorul Iaşi).
De menţionat că Mădălina Ţibichi a început sportul de performanţă la Clubul Sportiv CFR Iaşi, unde a practicat halterele sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. Ea a fost la un moment dat şi componenta Centrului Naţional Olimpic de cadeţi, de la Galaţi, cu bune rezultate în sportul halterelor.
Iată că, trecând de la haltere la box, Mădălina Ţibichi a reuşit prima ei medalie la nivel naţional în sportul cu mănuşi, unde are şanse mari să ajungă în vârful piramidei, după multe antrenamente şi o viaţă sportivă desăvârşită.
În prezent, Mădălina Ţibichi (17 ani) este elevă în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului şi a participat cu mult succes şi la Memorialul de box Iosif Mattes, din 2015, organizat de fostul ei club, CS CFR Iaşi.
Conform site-ului oficial al FR Box, la Cupa României de box feminin, care s-a desfaşurat, timp de 4 zile, în Sala de Sport Municipală "Vasile Ștefan" din Râmnicu Vâlcea, câştigătoarele au fost următoarele pugiliste:
- Junioare:
46 kg - Baran Cristina
48 kg - Lugigan Alina
52 kg - Lup Rodica
54 kg - Junas Ana Maria
57 kg - Deaconu Oana
60 kg - Gheorghe Mihaela
63 kg - Tatu Andreea
66 kg - Iordache Valentina
75 kg - Jipa Marinela
80 kg - Mathias Antonia
- Tineret:
48 kg - Timofte Elena
54 kg - Todea Denisa
57 kg - Ungureanu Ionela
60 kg - Lazar Niculina
64 kg - Zorlescu Cristina
69 kg - Fieraru Camelia
75 kg - Adam Elena
81 kg - Paraschiv Larisa
- Senioare:
48 kg - Duţă Steluţa
51 kg - Perijoc Lăcrămioara
54 kg - Nechita Claudia
57 kg - Mera Ioana
60 kg - Cosma Cristina
64 kg - Dincă Gabriela
69 kg - Stoica Irina
81 kg - Gherghe Diana
+81 kg - Turcin Luminiţa

* Important turneu de verificare la Sofia, cu participare românească şi ieşeană

La box, pentru seniorii şi senioarele noastre cu şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, din acest an, drumul spre Brazilia a început la Sofia, în Bulgaria, unde în aceste zile se desfăşoară un turneu de verificare, un adevărat "Mini-Campionat Mondial" se menţionează pe site-ul FR Box. Participarea este extrem de numeroasă, 304 sportivi fiind înscrişi în competiţie, dintre care 115 la feminin.
Turneul "Stranja", din Sofia, este primul după mult timp la care România trimite o delegaţie considerabilă, formată din patru sportive – Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita,Cristina Cosma şi Florina Radu, respectiv trei boxeri – Răzvan Andreiana, Ninel Gheorghe şi Paul Andrei Arădoaie (un alt ieşean, în prezent la Dinamo Bucureşti), alături de antrenorii Adrian Lăcătuş, Dumitru Dorobanţu şi Robert Băetu.
În prima zi a competiţiei de la Sofia, din delegaţia noastră a boxat doar Cristina Cosma, la categoria 60 kg, care a pierdut în faţa reprezentantei Tunisiei, după un meci extrem de echilibrat.
Pugilistele din România vor putea obţine bilete pentru Jocurile Olimpice de la Rio, la turneul de calificare care va avea loc la Samsun, în Turcia, în perioada 7-18 aprilie, dar şi de la Campionatul Mondial care va avea loc în intervalul de timp 19-27 mai, în Kazakhstan.
Seniorii se pot califica la Olimpiada din Brazilia în urma turneelor de calificare de la Samsun (Turcia) şi de la Baku (Azerbaidjan), din 7-19 iunie, iar pugiliştii incluşi în APB – WSB se pot califica şi de la turneul din Sofia, din 13-22 mai 2016, ne informează FR Box, acolo unde preşedintele nou ales este ieşeanul Vasile Cîtea.
Până la acest moment, singurul pugilist român calificat la Olimpiada de la Rio este ieşeanul Mihai Nistor (acum la SCM Bacău), în cadrul categoria +91 kg.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu