vineri, 5 februarie 2016

Ieşeanul Tiberiu Dolniceanu, argint la etapa de Cupă Mondială de la Padova


Echipa României de sabie (Sursa foto: FR Scrimă)

Pe 31 ianuarie 2016, prima etapă de Cupă Mondială pentru proba de sabie seniori a avut loc la Padova, în Italia, acolo unde a fost prezentă şi echipa României, cu ieşeanul Tiberiu Dolniceanu (acum la CS Dinamo Bucureşti) printre titulari.
După o întrecere palpitantă, România a ajuns în finala competiţiei, după următoarele rezultate: 45-32 cu Belarus (în optimile de finală); 45-42 cu Rusia (în sferturile de finală) şi 45-44 cu Germania (în semifinale).
În marea finală, Ungaria a învins România la doar o tuşă diferenţă, cu 45-44 şi a lăsat tricolorilor doar medaliile de argint!
În finala mică, pentru locurile 3-4, Coreea de Sud a învins Germania cu scorul de 45-21.
Pentru România au urcat pe podium, pe locul 2, sabrerii Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo Bucureşti, dar care a făcut mare performanţă şi la CSM Iaşi, sub conducerea antrenorului Iulian Biţucă, în anii din urmă), Alin Badea (CSA Steaua Bucureşti), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo Bucureşti) și Iulian Teodosiu (CS Dinamo Bucureşti). Antrenorul echipei a fost Mihai Covaliu, nimeni altul decât preşedintele FR Scrimă.
În perioada 19-21 februarie 2016, la Varşovia (Polonia) este programată următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori, cu România printre favoritele la medalii.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu