marți, 9 februarie 2016

Misiune dificilă: România - Germania, în barajul FED CUP la tenis


Sursa foto: FRT

România va disputa, pe 16-17 aprilie, pe teren propriu, barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, contra Germaniei, conform tragerii la sorţi care a avut loc marţi, la Londra.
România a retrogradat două poziţii în clasamentul mondial, după eşecul cu Cehia, şi ocupă locul 9, astfel că nu a figurat printre capii de serie. În aceste condiţii, tragerea la sorţi a scos din urnă reprezentativa Germaniei, care le are în componenţă pe Angelique Kerber, câştigătoare de la Australian Open, şi Sabine Lisicki, jucătoarea cu cel mai puternic serviciu din circuitul WTA. La sfârşitul săptămânii trecute, în primul tur al Grupei Mondiale, Germania a pierdut acasă cu Elveţia, scor 2-3, la Leipzig.
Componenţa echipei: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (23 WTA), Sabine Lisicki (32 WTA), Julia Goerges (53 WTA). Germania are 143 de meciuri în FED Cup, din care a câştigat 91, iar în Grupa Mondială, 73 de victorii şi 46 de înfrângeri. A fost învinsă, acasă, de Elveţia, cu 3-2, în primul tur din acest an, după următoarele rezultate:Petkovic - Bencic 3-6, 4-6, Kerber - Bacsinszky 6-1, 6-3, Kerber - Bencic 6-7 (4), 3-6, Beck - Bacsinszky 7-5, 6-4, Groenefeld / Petkovic - Hingis / Bencic 3-6, 2-6.
România va juca împotriva Germaniei în barajul pentru Grupa Mondială a FED CUP by BNP Paribas. Întâlnirea va avea loc pe 16 și 17 aprilie 2016, în România.
Imediat ce a aflat numele adversarei, căpitanul nejucător al echipei noastre de FED CUP, Alina Cercel-Tecșor a declarat pentru site-ul FRT: ”Jucăm din nou cu o echipă puternică, din fericire acasă. Germania este o echipă cu tradiție și cu jucătoare experimentate în FED CUP. Îmi doresc să am toate jucătoarele sănătoase și în formă ca să putem alinia cea mai bună echipă la data participării”.
Despre faptul că vom juca pe teren propriu, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru echipa României, Alina Cercel-Tecșor a spus:”Ne bucură faptul că vom juca acasă. După susținerea minunată de la Cluj suntem siguri că vom beneficia de suportul publicului indiferent de orașul în care se va desfășura meciul”.
În celelalte meciuri de baraj se vor întâlni Rusia cu Belarus, Spania cu Italia, Australia cu SUA.
În semifinalele Grupei Mondiale, cele două meciuri sunt: Elveţia - Cehia şi Franţa - Olanda, care se vor disputa tot pe 16 şi 17 aprilie 2016.
(Surse: Mediafax şi FR Tenis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu