miercuri, 30 martie 2016

Boxerul ieşean Gheorghe Jugan, medalie de bronz pe malurile Dunării



În perioada 22-26 martie 2016, la Brăila au avut loc întrecerile Cupei României la box pentru seniori, cu participarea a 61 de pugilişti de la mai multe cluburi din ţară. La categoria 69 kg a luat startul în întrecerea de pe malurile Dunării şi ieşeanul Gheorghe Jugan, cu dublă legitimare CSM Ploieşti-CFR Iaşi, asistat la colţul ringului de antrenorul emerit Nicu Brânzei.

La categoria ieşeanului "Chivu" Jugan au participat 8 boxeri, iar sportivul ceferist a ajuns până în semifinale, după o victorie la puncte, cu scorul de 3-0, în faţa lui Ionuţ Borgovan (CSM Bistriţa). În semifinale, Jugan a avut nenorocul să boxeze cu favoritul categoriei, brăileanul Marian Piţa (campionul naţional al categoriei şi câştigătorul Centurii de Aur 2015) în faţa căruia a pierdut prin TKO, în prima repriză.
În finala categoriei 69 kg, Marian Pița (CSM Brăila) s-a impus la puncte în faţa lui Daniel Costea (CSM Călărași), câştigând medalia de aur. Medaliile de bronz au revenit pugiliştilor Ștefan Calotă și Gheorghe Jugan (CSM Ploieşti-CFR Iaşi).
"Sportivui ieşean Gheorghe Jugan a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de bronz la Brăila şi cu speranţa că va boxa la Centura de Aur 2016, competiţie care se va desfăşura la Iaşi. Personal sunt mulţumit de evoluţia lui <Chivu> Jugan, ţinând cont că nu este angajat nicăieri, nu are nici un venit şi se pregăteşte cu 10 antrenamente pe săptămână, menţionând şi faptul că nu are cu cine face box la mănuşi. Lipsa de meciuri de pregătire şi multe altele care sunt strâns legate pentru a face înaltă performanţă îşi spun cuvântul acum. Iar eu vedeam în el un sportiv pentru participarea la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din acest an !", ne-a declarat antrenorul emerit ieşean de box, Nicu Brânzei.
La Cupa României de box de la Brăila, în prezenţa a 1.300 spectatori la gala finală, doi ieşeni au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar din păcate ei nu mai boxează în prezent pentru cluburile unde au făcut primii paşi în boxul pentru amatori. Ei sunt Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti) şi Mihai Nistor (Steaua Bucureşti, singurul boxer român calificat până acum la JO Rio 2016).
În cele 10 finale programate la Brăila, cele mai multe medalii de aur au fost adjudecate de pugiliştii clubului Dinamo Bucureşti, cu 4 titluri câștigate, în timp ce gazdele de la CSM Brăila au obținut două medalii de aur.
În urma rezultatelor de la Cupa României de seniori, vor participa la turneul preolimpic din Turcia, de calificare la JO Rio 2016, boxerii Amis Enver (Farul Constanţa), Robert Jitaru (CSM Brăila), Ninel Gheorghe (Dinamo Bucureşti), Bogdan Juratoni (Dinamo Bucureşti) și Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti).
Tot la Brăila a avut loc şi Adunarea Generală a FR Box, prezidată de preşedintele ieşean Vasile Cîtea, acolo unde au participat şi antrenorii clubului CS CFR Iaşi, Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu