marți, 1 martie 2016

CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI – EDIŢIA 2016



Pentru al patrulea  an consecutiv, la Cotnari s-a organizat competitia „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment ce  a avut loc sambata, 27  februarie 2016. In cadrul acestuia, peste 40 de invitati, specialisti, producatori, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 75 de vinuri din recolta 2015, produse in podgorie. 
Evenimentul  a avut ca obiective desemnarea celor mai reusite vinuri produse in anul 2015 sub denumirea de origine controlata Cotnari, dar si crearea unei competitii intre producatorii de traditie pentru regiune.
Punctajul maxim a fost obtinut de catre FETEASCA NEAGRA din gama Castel Vladoianu, productia 2015 a Casei de Vinuri Cotnari, vin care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari. Alegerea a fost facuta de cei peste 40 de cunoscatori in ale vinului. 
Domnilor Dan Boboc (in calitate de Presedinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania), Catalin Paduraru (in calitate de Ambasator al vinului), Traian Petrea senior si Traian Petrea junior, Costica Savin  in calitate de membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni), li s-au alaturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.com .), precum Cezar Ioan, Horia Haznas, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, Mihai Vasile si nu numai.
Pe langa Feteasca Neagra  sec, au fost alese inca 10 vinuri cu care producatorii urmeaza sa participe pe viitor, la concursurile internationale.
Lista vinurilor selectate (productia 2015) se prezinta astfel:
- „Campionul Podgoriei Cotnari ” – FETEASCA NEAGRA SEC - CASTEL VLADOIANU
- Blanc Cotnari - COTNARI SA
- Feteasca Alba demidulce - COTNARI SA
- Grasa de Cotnari demidulce - COTNARI SA
- Tamaioasa Romaneasca dulce - COTNARI SA
- Tamaioasa Romaneasca demidulce - CASA VARZARI
- Feteasca Neagra roze - CASA DE VINURI COTNARI
- Tamaioasa Romaneasca gama DOMENII - CASA DE VINURI COTNARI
- Grasa de Cotnari gama COLOCVIU - CASA DE VINURI COTNARI
- Tamaioasa Romaneasca gama COLOCVIU - CASA DE VINURI COTNARI
- Busuioaca roze gama COLOCVIU - CASA DE VINURI COTNARI
(Compania COTNARI, Președinte Constantin DELEANU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu