luni, 21 martie 2016

CS Navobi Iaşi, remiză în Cetatea Băniei



Etapa a 12-a din Superliga de fotbal feminin a programat sambata, 19 Martie 2016, meciul Real Craiova – Navobi Iasi 1-1 (0-0). Au inscris: Iulia Obreja (min. 90+2), respectiv Loredana Nica (min. 77), ieşencele scăpând victoria printre degete.
Fiecare echipa a inceput prudent meciul, așteptând ca echipa adversa sa greșească prima si sa speculeze acest lucru. Din acest motiv jocul a fost lipsit de spectacol, pe alocuri încâlcit si plin de greșeli individuale. Echipa gazda si-a creat primele ocazii de a marca, dar apărarea ieșeana a jucat foarte bine si a respins orice inițiativa de atac. Moldovencele au pasat mai bine, au avut posesie superioară, dar acțiunile se terminau la marginea careului sau cu suturi timide spre poarta oltencelor. In aceste condiții remiza alba de la pauza (0-0) nu a mirat pe nimeni.
Deși au călătorit 12 ore pana la Craiova si au ajuns noaptea tarziu înaintea jocului, in repriza secunda, ieșencele au fost mult mai proaspete si active. Acestea au câștigat mijlocul terenului si au construit ocazii frumoase de a marca. Acest lucru s-a întâmplat in minutul 77, cand, Elena Raduc, a recuperat o minge in centrul terenului si a pasat in adâncime la Loredana Nica, care a preluat scurt si a șutat, de la 18 m, sub bara transversala.
Craiovencele nu au renunțat la joc si au forțat egalarea prin Obreja si Bărbos care nu au reușit sa înscrie din poziții favorabile. De cealaltă parte, Navobi ar fi putut inchide tabela, însă Adina Rognean, Nicoleta Deca si Teodora Placinta au ratat acesta șansa. Si cum se întâmpla de obicei in fotbal cu ocaziile ratate se “răzbuna”, la un corner de pe partea stânga, a directiei de atac a echipei din Bănie, Iulia Obreja a egalat direct din corner, in minutul 90+2, ținând ambele echipe in cărți pentru play-off.
Au evoluat echipele:
- Real Craiova: Bertea - Tomescu, Burtică, Mirică, Dragu, Neacsu, Vasile, Simion, Bărbos, Obreja, Pesu.
- CS Navobi Iaşi: Abalasei - Gangal, Mera, L. Ambrosie (capitan), Bentoiu, Foia (’46 Ilas), Deca, Raduc, Rognean, Nica, Placinta (’82 Zamfir). Rezerve neutilizate: Barau, Scortanu.
"Prin remiza de astazi am facut un pas important spre play-off. Ne-au lipsit încrederea, limpezimea si curajul. Nu am avut prospețime si din acest motiv nu am mai avut așa multe ocazii de poarta. Cred ca așa cum a fost jocul, remiza este echitabila si ne obliga sa câștigam la Baia Mare si acasă cu Vasas pentru a ne atinge obiectivele", a declarat la finalul disputei prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi
"Astazi am asistat la un meci frumos, fara incidente, cu doua echipe care își joaca șansa de a intra in play-offul Superligii. Este bine ca nu am pierdut partida, însă calificarea se joaca pana in ultima etapa, Iasul fiind avantajata de programul mai bun de jocuri. Cred ca lupta pentru locul patru se va da intre noi si Vasas Femina" a mentionat din partea gazdelor Fane Vaduva, președinte la Real Craiova.
Intr-un alt joc al rundei: Olimpia Cluj – Independenta Baia Mare 12-0.
Celelalte meciuri sunt:
- 21 Martie: ASA Tg Mures – Fair Play Bucuresti
- 22 Martie: Heniu Prundu Bargaului – Vasas Femina Odorheiul Secuiesc.
Pe primele locuri ale ierarhiei se află formaţiile: 1. Olimpia Cluj - 34 pct; 2. ASA 2013 Targu Mures (11 meciuri) - 28 pct; 3. CS Navobi Iasi - 19 pct; 4. Clubul Sportiv Real Craiova - 16 pct.
Etapa a 13-a programează partidele:
- Sambata (2 Aprilie): Independența Baia Mare – Navobi Iasi, Vasas Femina – Olimpia Cluj, ASA Tg. Mures – Real Craiova;
- Duminica (3 Aprilie): Fair Play Bucuresti – Heniu Prundu Bargaului.

* Se amână Cupa Balcanică din Grecia

Acelaşi Adrian Ambrosie ne comunică: "Athletic Club of Thrace, din Alexandroupolis - Grecia, ne-a trimis un comunicat prin care ne informeaza ca se amana Cupa Balcanica la fotbal feminin, ce trebuia sa se desfasoare saptamana aceasta, pentru finalul lunii mai. La Cupa Balcanică era invitată şi CS Navobi Iaşi. Aceasta amanare are loc la cerererea Federatiei Elene de Fotbal, datorita programului incarcat din Competitia interna".
DAN TEODORESCU (Sursa: CS Navobi Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu