vineri, 18 martie 2016

Halterofilii de la CS CFR Iaşi, performanţe notabile în Sala Olimpia din Capitală


Ionela Atincăi
În această săptămână, în Sala Olimpia din Capitală se desfăşoară prima fază a Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, cea de calificare la faza finală.

Sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron au avut realizări notabile şi au reuşit promovarea la faza finală, cu următoarele performanţe:
- Ionela Atincăi (doar 16 ani, la cat. 63 kg): a reuşit 35 kg la stilul smuls şi 45 kg la stilul aruncat;
- Ştefănel Chirilă (doar 17 ani, la cat. 69 kg): a reuşit 60 kg la stilul smuls şi 72 kg la stilul aruncat.
Tot în Sala Olimpia din Bucureşti a avut loc şi selecţia naţională pentru copii (9-12 ani), acolo unde Marius Pagu (CS CFR Iaşi, 10 ani, la cat. 28 kg) a smuls 19 kg şi a aruncat 29 kg, performanţe notabile pentru vârsta lui şi a ocupat locul 4, fiind la doar 2 kg de medalia de bronz!
Binecunoscutul sportiv ieşean Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj) a fost calificat din oficiu pentru faza finală, el urmând a fi prezent în Norvegia, pe 8 aprilie 2016, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori.
"A fost un concurs bun la Bucureşti pentru sportivii mei de la CS CFR Iaşi, ei reuşind rezultate de mare perspectivă şi calificarea la faza finală. Despre Marius Pagu pot spune că el va ajunge cu siguranţă un al doilea Ilie Ciotoiu, iar când va împlini 13 ani, conform regulamentului, va fi selecţionat cu siguranţă în lotul naţional al României la cadeţi. Despre participarea lui Ilie Ciotoiu la Europenele din Norvegia, pot spune că multă lume se aşteaptă ca el să urce pe podium. Să-i dorim mult succes ieşeanului nostru!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
 Pe 26 aprilie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi vor participa la prima fază, cea a calificărilor, de la Oneşti, în cadrul Campionatelor Naţionale pentru juniori, o competiţie mai apropiată de vârsta lor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu