luni, 21 martie 2016

O repriză de vis pentru baschetbaliştii de la CS Politehnica Iaşi



Ultima rundă a turului din cadrul turneului semifinal al Ligii I de baschet masculin, din Grupa I de promovare, a programat duminică, pe 20 martie, meciul CS Politehnica Iaşi - CSM Ploieşti 80-65 (17-17, 18-18, 15-20, 30-10). A fost un meci extrem de echilibrat în primele trei sferturi, atunci când prahovenii, conduşi de pe banca tehnică de ieşeanul Eugen Ilie au demonstrat că alcătuiesc o formaţie de temut. Ultima repriză a aparţinut  însă în totalitate ieşenilor, care au avut în americanul Jermale Jones un marcator de invidiat şi care a întors practic soarta disputei!
Într-un meci vizionat din tribunele arenei ieşene de primarul Mihai Chirica, preşedintele FRB Horia Păun şi de jurnalistul bucureştean Traian Racu (revenit acasă pentru o scurtă perioadă!), punctele "sudenţilor" din Dealul Copoului au fost reuşite de Jones 37 (5x3), Popovici 13, M. Nicolae 10, Hurjui 9 (3x3), Vatră 7, Rotariu 2 şi Phillips 2. Antrenorii ieşenilor sunt Petre Măgurean şi Viorel Nănescu, care fac până acum un cuplu redutabil.
Pe 28 martie, într-o partidă restantă, ieşenii se vor deplasa pe malurile Dunării, pentru meciul cu echipa Cuza Sport Brăila.
Tot duminică, pe 20 martie, în deschiderea cuplajului în sportul cu mingea la coş din Sala Polivalentă, într-un meci feminin de baschet din Liga I de tineret am consemnat Politehnica Naţional Iaşi - CSM II Târgovişte 49-77 (8-23, 16-10, 13-22, 12-22). Chiar dacă au pierdut meciul de pe teren propriu, în faţa unei echipe în care au evoluat şi cinci jucătoare de la prima formaţie dâmboviţeană, elevele antrenoarei Sorana Gavrilescu-Nănescu sunt deja calificate la turneul final de promovare în Liga Naţională, din 15-17 aprilie 2016.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu