duminică, 6 martie 2016

Penicilina Iaşi, din nou, la patru puncte de victorie !



Etapa a 20-a din prima ligă feminină de volei a programat sâmbătă meciul Penicilina Iași - CSU Medicina Târgu Mureș 2-3.
Voleibalistele de la Penicilina au început cu multă încredere partida cu redutabilul adversar din Târgu Mureș. Ieșencele au condus, dar treptat s-a instaurat echilibrul: 16-15, 17-19, 19-19, 19-21, 21-23. Finalul setului a fost dramatic. Cu energii neașteptate pentru mureșence, gazdele au făcut patru puncte consecutiv și au câștigat cu 25-23, în aplauzele unui public entuziast, care a ales, ieri, voleiul în locul meciului de fotbal din Copou. Acesta este un semn că jocul cu mingea peste fileu are mulți pasionați la Iași, care îndrăgesc echipa și o susțin chiar dacă se află în partea a doua a clasamentului.
Următoarele două seturi ale întâlnirii au purtat suporterii de la extaz la agonie. Visând prea repede la victorie, jucătoarele pregătite de Dan Gavril și Tatiana Popa n-au mai reușit să opună rezistență unui partener regrupat și dezlănțuit. Medicina, cu experimentatele Ivana Zburova și Oliviera Medic în vervă, și-a adjudecat ”rundele” cu 25-13 și 25-15 și 1-2 la seturi.
Se părea că soarta partidei a fost pecetluită. Dar, ieșencele au crezut în șansa lor și au avut o evoluție remarcabilă în setul al patrulea. Tehnicianul Dan Gavril a înlocuit-o pe Jelena Cvijovic (”veriga” slabă la preluare, dar și în atac) cu Raluca Pichiu, Melinda Șipoș a servit impecabil, Marina Kovacheva și Katarina Jovanovic au punctat decisiv și, la primul timp de odihnă tehnic, Penicilina avea 8-3. Jocul a avut, în continuare, același curs: 10-6, 15-10, 18-13, 20-14, 22-17. Mureșencele, revin la disciplina tactică din ”parțialele” anterioare,  au o tresărire de orgoliu, și ajung foarte aproape: 23-22. Dar, Penicilina nu cedează și egalează scorul la seturi: 25-22 și 2-2.
În ”decisiv”, voleibalistele gazde au început hotărît: 4-0, 6-2, 6-4, 8-7, dar experiența formației aflate pe locul 6 a decis, finalmente, soarta disputei : 8-12, 10-13, 11-15. În final, Penicilina Iași - Medicina Târgu Mureș  2-3, dar ieşencele obţin un punct în clasament.
Penicilina a început partida în următoarea alcătuire: Melinda Șipoș, Mihaela Stângă, Andra Streșină,  Katarina Jovanovic, Marina Kovacheva, Jelena Cvijovic și Maria Grabovețcaia (libero). Au mai jucat: Raluca Pichiu, Simona Mocanu, Ana Maria Ursachi, Diana Macovei.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu