sâmbătă, 2 aprilie 2016

CS Navobi Iaşi învinsă în Cupa României la fotbal feminin



Vineri, pe 31 martie 2016, stadionul Heniu, din Prundu Bargaului, a găzduit partida CS NAVOBI IAŞI – OLIMPIA CLUJ 0-4 (0-1), din sferturile de finală ale Cupei Romaniei la fotbal feminin. Golurile campioanelor din Cluj au fost reuşite de Lunca (2), Vătafu şi Voicu.
Meciul a fost echilibrat pana in minutul 45+2, cand, la ultima faza a primei reprize, clujencele au inscris prin Lunca, golul care le-au descătușat si care meritat si-au asigurat victoria in repriza secunda prin golurile înscrise de Lunca, Vătafu (“eurogol”) si Voicu.
In fata campioanei Romaniei din ultimii 5 ani, fetele de la NAVOBI au stat bine in teren si au rezistat foarte bine la atacurile clujencelor, apărarea, in frunte cu portarul Mirela Abalasei, Larisa Ambrosie, Iulia Mera, Monica Bentoiu si Rahela Gangal, a reușit sa se sincronizeze foarte bine si sa închidă culoarele spre poarta. Remarcam si evoluția curajoasa la mijlocul terenului  a tinerei Ana Proca, care, alaturi de experimentatele jucătoare Elena Raduc si Nicoleta Deca au facut fata cu brio la trioul naționalei Ioana Bortan, Stefania Vătafu si Andreea Voicu.
Desi in atac ieșencele nu prea au avut curajul de a pune in pericol poarta adversa, si-au creat totuși cateva oportunități  de a marca, prin Loredana Nica, Teodora Placinta si Adina Rognean.
Au evoluat echipele:
- CS Navobi Iasi: Abalasei (’60 Barau) - Gangal, Mera, L. Ambrosie (’70 Scortanu), Bentoiu - Proca (’60 Ilas), Deca (’70 Zamfir), Raduc, Rognean (’60 Foia) - Nica (’60 Ciubotariu), Placinta (’70 Marcu).
- Olimpia Cluj: Boandă (66′ Salamon) – Corduneanu, Olar (50′ Nagy), Havriștiuc, Giurgiu (80′ Negrea) – Bortan, Vătafu, Voicu – Bâtea, Lunca (49′ Carp), Ciolacu.
La finalul jocului au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi: "Meciul de astazi a fost un test util pentru pregătirea partidei de sambata de la Baia Mare. In prima repriza fetele au stat bine in teren, au închis foarte bine culoarele si au încercat sa contraatace rapid. Faza de atac a avut de suferit, însă cred ca daca vom juca așa toate partidele, ne vom putea împlini obiectivul de a termina intre primele patru echipe din țara. Felicit întreaga echipa pentru determinare, chiar daca jocul a scăzut in repriza secunda datorită schimbărilor facute, si am primit 3 goluri, sunt mulțumit ca am realizat un antrenament excelent, cu cea mai titrata echipa din tara, ajutându-ne sa căpătam mai multă experiența si sa ne evaluam corect unde suntem. Felicit fetele din Cluj pentru victorie si doresc mult succes naționalei Romaniei in meciurile pentru calificare la Campionatul European. Mulțumim de asemenea conducerii de la Heniu, in special domnului George Ruscau, care ne-a pus la dispoziție terenul si ne-a asigurat condiții foarte bune in organizarea partidei";
- Mirel Albon, antrenor la Olimpia Cluj: "Sunt foarte mulțumit de rezultat, ne-am îndeplinit obiectivul în condițiile unui teren nu foarte bun. Am făcut o primă repriză mai modestă în care nu am reușit să ne adaptăm condițiilor de joc, însă repriza a doua a fost foarte bună, am reușit trei goluri și puteam să mai marcăm încă foarte multe. Mă bucură faptul că deși am tras tare pe jucătoarele titulare care multe dintre ele vor juca în meciul cu Franța am avut prospețime și în repriza a doua am fost și fizic peste adversar, cum la fel mă bucură că am avut trei fete născute în 2000, de la echipa a doua, Salamon Szidonia, Negrea Oana și Nagy Melinda, care au jucat fiecare cel puțin 30 de minute și s-au integrat foarte bine în meciul primei echipe, așa că suntem foarte încrezători că viitorul sună bine pentru Olimpia Cluj".
In celelalte partide din Cupa României, Real Craiova s-a impus cu 4-3 la Falticeni, in fata lui Armonia Dolhesti, Fair Play Bucuresti a câștigat cu 3-2 la Timisoara, in fata lui CFR 1933, iar ASA Tg Mures a facut un galop de sănătate la Targoviste castigand cu 13-0 in fata echipei CSŞ din localitate.
Etapa a 13-a din Superliga de fotbal feminin programează meciurile:
- 2 aprilie, de la ora 11.00: CS Independenta Baia Mare - CS Navobi Iasi, Vasas Femina Odorhei - Olimpia Cluj, ASA 2013 Targu Mures - Clubul Sportiv Real Craiova;
- 3 aprilie, de la ora 11.00: Asociația „Fotbal Club Fair-Play” Bucureşti - Asociația Club Sportiv „Heniu” Prundu Bargaului.
DAN TEODORESCU (Sursa: CS Navobi Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu