joi, 7 aprilie 2016

Ieşeanul Ilie Ciotoiu va reprezenta România la "Europenele" de haltere din Norvegia



Halterofilul ieşean ILIE-CONSTANTIN CIOTOIU (dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj) este component al lotului olimpic al ţării noastre. El este triplu vicecampion european de juniori la Limassol - Cipru 2014, s-a clasat pe locul 6 la smuls, pe locul 7 la aruncat şi pe locul 7 la totalul olimpic la Campionatele Mondiale de juniori din Polonia 2015, a fost participant la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston - SUA, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.
Peste puţine zile, tânărul şi talentatul Ilie Ciotoiu, antrenat la CS CFR Iaşi de Dănuţ Fron, va participa cu lotul olimpic al României, în perioada 10-17 aprilie 2016, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la FORDE - NORVEGIA, în cadrul categoriei 56 kg.
"Sportivul nostru are şanse reale, în Norvegia, de a obţine o medalie cât mai strălucitoare pentru România şi nu în ultimul rând pentru oraşul Iasi! Mult succes Ilie!!!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Cei nouă sportivi care vor reprezenta România la Campionatele Europene de la Forde sunt: Monica Suneta Csengeri (cat. 48 kg), Cristina Iovu (53 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), respectiv Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Dumitru Captari (77 kg), Răzvan Constantin Martin (77 kg), Gabriel Sîncrăian (85 kg) și Gheorghii Cernei (85 kg).
Conform președintelui Federației Române de Haltere, binecunoscul Nicu Vlad, obiectivul delegației noastre este obținerea a 2 medalii şi două locuri 4-6 la Europenele de la Forde. Rezultatele competiției din Norvegia, pentru România, nu vor influenţa cu nimic calificările la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, acolo unde România a obţinut dreptul de a participa cu patru sportivi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu