luni, 18 aprilie 2016

Poli Naţional Iaşi a promovat în prima ligă de baschet feminin



Cu două victorii din trei meciuri disputate la Tg. Mureş, echipa de baschet feminin Politehnica Naţional Iaşi a terminat turneul de promovare pe locul 2 şi a reuşit urcarea în prima ligă.
Rezultatele ieşencelor au fost următoarele: 69-65 cu KSE Târgu Secuiesc, 51-56 cu Sirius Tg. Mureş şi 56-54 cu UCSM Oradea.
Lotul echipei ieşene condus de antrenoarea Sorana Gavrilescu-Nănescu a fost alcătuit din jucătoarele Ramona Dănălache, Mădălina Cioroiu, Andreea Aursulesei, Anamaria Ciotir, Roxana Butnariu, Ioana Iftimescu, Diana Dănilă, Ioana Rotariu, Mihaela Alexandra Popa, Oana Ţevelei. Managerul echipei ieşene este prof. Marius Cosoi.
Echipele din Târgu Mureş şi Iaşi au promovat în Liga Naţională de baschet feminin, iar moldovencele aşteaptă ca şi băieţii de la Poli Iaşi să facă acelaşi lucru!
Totodată, la finalul competiţiei găzduite de Sala Sporturilor din Tg. Mureş au fost oferite şi următoarele premii speciale în urma votului antrenorilor:
- MVP:
Iringo Debreczi (ACS KSE Tg Secuiesc);
- “BEST FIVE”:
1. Iringo Debreczi (ACS KSE Tg Secuiesc);
2. Helga Csurulya (ACS KSE Tg Secuiesc);
3. Nicolett Orban (CS Universitatea CSM Oradea);
4. Andreea Aursulesei (CS Politehnica Naţional Iaşi);
5. Madalina Cioroiu (CS Politehnica Naţional Iasi).
- "Cosgeter Liga I Feminin - Turneul de Promovare":
Iringo Debreczi (ACS KSE Tg secuiesc) - 63 puncte
- “Cea mai bună apărătoare":
Bartha Borbala (ACS BC Mureş Tg. Mureş).
- “Cea mai de perspectivă jucătoare”:
Nicolett Orban (CS Universitatea CSM Oradea).
Vă mai informăm că în Liga I de baschet masculin, pe teren propriu, Ştiinţa Bucureşti a învins Politehnica Iaşi cu scorul 86-78, dar ambele echipe păstrează şanse pentru calificarea la turneul final de promovare în Liga Naţională.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu