miercuri, 4 mai 2016

CFR Olimpia ACB Iaşi luptă pentru un nou titlu de campioană naţională la popice


Ştefan Lincu
În perioada 6-8 mai 2016, arena Conpet II din Ploieşti va găzdui turneul final din Liga I de popice pentru seniori. Cele patru echipe participante vor intra în competiţie cu următoarele puncte, în funcţie de locurile ocupate după cele şase etape ale sezonului regulat:

1. CFR Olimpia ACB Iaşi - 2,0 puncte;
2. CFR Cluj - 1,5 puncte;
3. Electromureş Tg. Mureş - 1,0 puncte;
4. Inter Petrila - 0,5 puncte.
Pe 6 mai, începând cu ora 9.00, la Ploieşti se va juca "contra scor", iar echipele vor primi, în funcţie de performanţa obţinută punctajele: 4,0 pct - locul 1; 3,0 pct - locul 2; 2,0 pct - locul 3; 1,0 pct - locul 4. Aceste puncte se adună la cele cu care se intră în concurs (2,0 - 1,5 - 1,0 - 0,5) şi se face un nou clasament. A doua zi, pe 7 mai, se dispută semifinalele: locul 1 - locul 4 şi locul 2 - locul 3. În ultima zi a turneului final, pe 8 mai, se dispută finalele de clasament, pentru locurile 3-4 (finala mică) şi locurile 1-2 (finala mare).
Echipa campioană en-titre CFR Olimpia ACB Iaşi va aborda turneul final de la Ploieşti cu următorul lot de jucători: Ion Cercel, Gyula Veres, Florin Opincă, Iulian Gabriel Cucu, Costică Ciurdea, plus juniorii Ştefan Lincu, Ionuţ Condrea şi Sebastian Biţă, iar antrenor-jucător va fi Remus Antimirescu.
"Chiar dacă intrăm cu şansa a doua la acest turneu final, noi vom lupta pentru cucerirea unui nou titlu naţional, chiar dacă, faţă de sezonul trecut, ne lipsesc patru titulari din şase, ei fiind Paul Rohotin, Mănel Manea, Ioan Hordilă şi Bogdan Tudorie. Avem încredere în forţele noastre şi dacă i-am învins pe clujeni în cadrul sezonului regulat, poate o vom face şi acum, la turneul final de la Ploieşti, fără a subestima şi forţa celorlalte echipe participante, din Târgu Mureş şi Petrila", ne-a declarat antrenorul-jucător al formaţiei ceferiste ieşene, Remus Antimirescu.
De menţionat că, echipa campioană va evolua apoi în Cupa Mondială de la Bolzano / Bozen (Italia, în perioada 4-8 octombrie 2016), echipa vicecampioană va evolua la Cupa Europei de la Backa Topola (Serbia, 3-8 octombrie 2016), iar echipele de pe locurile 3 şi 4 pot evolua la Cupa NBC, de la Straubing (Germania), din 4-8 octombrie 2016. În funcţie de locurile ocupate la aceste cupe europene, se poate evolua apoi în Liga Campionilor la popice, în optimile de finală. Vor juca în optimile de finală ale Ligii Campionilor primele 7 clasate la Cupa Mondială, primele 5 clasate la Cupa Europei şi primele 3 clasate la Cupa NBC, plus deţinătoarea trofeului, Szegedi TE (Ungaria).
De remarcat că, în acest sezon, echipa ieşeană de tineret (U 23) a cucerit recent, tot la Ploieşti, un nou titlu de campioană naţională la popice, al şaptelea din ultimele opt sezoane, iar seniorii vor să repete şi ei performanţa mai tinerilor colegi de echipă.
Pentru echipele de senioare, turneul final va avea loc la Hunedoara, pe 7 şi 8 mai 2016, cu participarea formaţiilor Electromureş Romgaz Tg. Mureş, Conpet Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti.
Pe 14 mai 2016, arena de popice CFR Iaşi va găzdui prima ediţie a Cupei Iaşului de popice pentru veterani (seniori +50 ani), cu participarea mai multor echipe din ţară.
În perioada 15-28 mai 2016, la Novigrad, în Croaţia, vor avea loc trei competiţii de popice la nivel mondial, cu participarea României printre competitoare. Va fi Cupa Mondială pentru cadeţi (U 18), Campionatul Mondial pentru tineret (U 23) şi Campionatul Mondial individual pentru seniori, la masculin şi feminin. Mulţi dintre popicarii ieşeni vor fi prezenţi în loturile României pentru competiţia din Croaţia, inclusiv Remus Antimirescu, care este antrenor federal, dar şi antrenorul loturilor masculine de cadeţi şi juniori ale României.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu