sâmbătă, 14 mai 2016

Crema karate-ului tradiţional din România se întrece la Iaşi! Intrarea spectatorilor este liberă!



Peste 250 de sportivi, legitimaţi la 35 de cluburi din România, se vor înfrunta sâmbătă şi duminică, pe 14 şi 15 mai 2016, la Sala Polivalentă din Iaşi la finala Campionatului Naţional de karate tradiţional. După mulţi ani de pauză, prin eforturile CS Olympic Iaşi, această competiţie de anvergură revine la Iaşi. Vineri, la conferinţa de presă dinaintea finalelor, preşedintele CS Olympic Iaşi, Petronel Luca, a oferit ultimele detalii organizatorice. "Iată că tradiţia continuă. După ce ani de zile, CS Enpi a organizat aceste finale la Iaşi, iată că tradiţia continuă şi a venit momentul ca şi noi să dăm testul suprem. Să arătăm că putem organiza o asemenea competiţie la cel mai înalt nivel. La Iaşi vor fi prezenţi peste 250 de sportivi de la 35 de cluburi din ţară, la care se vor adăuga oficiali, arbitri, şefi din Federaţia Română de Karate Tradiţional, în frunte cu preşedintele Nicu Mărăndici. Înainte de startul competiţiei le transmit un mesaj de suflet tuturor sportivilor înscrişi la start. Nu uitaţi că o competiţie în karate nu este altceva decât o verificare a ceea ce ai acumulat în timp, la antrenamente, din punct de vedere fizic şi tehnic. Mulţumim pentru implicare Primăriei Municipiului Iaşi, domnului primar Mihai Chirica, dar şi tuturor sponsorilor în frunte cu domnul Virgil Darie de la MTS pentru ajutor", a declarat Petronel Luca, preşedintele CS Olympic Iaşi.
La rândul său, Constantin Adăscăliţei, preşedintele CS Enpi Iaşi şi şef al Asociaţiei Judeţene de Karate Tradiţional a subliniat faptul că în karate-ul tradiţional ieşean se observă un reviriment. "Felicitări pentru Petronel Luca, omul care a avut curajul să spargă gheaţa şi să preia de la CS Enpi ştafeta organizării unui astfel de eveniment la Iaşi. Este o preluare naturală de ştafetă atât la nivelul sportivilor, cât şi la nivelul oamenilor care se implică în organizarea unor asemenea evenimente de amploare. Pentru CS Olympic este un test în faţa Federaţiei şi a mişcării karate-ului tradiţional din România", a spus Constantin Adăscăliţei.
La Iaşi, s-a reîntors şi marele campion internaţional Dănuţ Şmalbergher, una dintre "legendele vii ale karate-ului tradiţional din România". Şmalbergher este sportivul care a obţinut prima medalie internaţională pentru această disciplină în anul 1993, la Europenele din Germania. "Le mulţumesc lui Petronel Luca şi colegilor dumnealui de la CS Olympic pentru curajul de a readuce la Iaşi o competiţie de tradiţie. Cu acest eveniment îmi amintesc şi de maeştrii noştri, în frunte cu George Dragomir, cel care a înfiinţat o şcoală de karate la Iaşi", a spus Dănuţ Şmalbergher.

* Care sunt sportivii care aspiră la medalii?


"Iaşul a fost un centru al karate-ului din România. În ultima perioadă am cam dispărut de pe harta marilor competiţii, dar acum îl felicit pe Petronel Luca pentru că a avut curajul de a organiza un astfel de eveniment. Eu propun să facem un parteneriat pentru ca în fiecare an să putem aduce la Iaşi o competiţie importantă din karate-ul tradiţional", a completat Ştefan Timofte, de la clubul Zanshin Tomeşti.
Printre sportivii ieşeni de la care se aşteaptă cele mai bune rezultate la competiţia de la Sala Polivalentă se numără Alexandru Luca, Liviu Rusu, Bogdan Mihăilescu (legitimaţi la CS Olympic Iaşi), dar şi Dragoş Bălăiasa sau Aurel Ciobotaru (de la CS Enpi Iaşi). "Acum, când este ziua mea, îmi doresc un singur lucru: să redevin campion naţional", a spus Dragoş Bălăiasa, care a împlinit chiar vineri vârsta de 20 de ani. "Competiţia va fi una acerbă, dar noi vrem să facem o figură frumoasă, chiar dacă adversarii noştri vor fi bine pregătiţi", a declarat şi Alexandru Luca.
Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional se va disputa la Iaşi, sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă. Duminică, finalele sunt programate în intervalul 11.00 - 14.00, iar intrarea spectatorilor va fi liberă. Printre oficialităţile care sunt aşteptate la startul competiţiei de la Sala Polivalentă se numără Mihai Chirica, primarul muncipiului Iaşi, deputatul Sorin Iacoban, Vasile Câtea, preşedintele Federaţiei Române de Box, consilierul local Gabriel Harabagiu, Daniel Stătescu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Iaşi, dar şi Alexandru Cişman, şeful Fundaţiei Sportului Ieşean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu