joi, 12 mai 2016

CS Navobi Iași, o mare victorie în Superliga feminină de fotbal



Etapa a IV-a din play-off a produs o mare surpriza in Superliga de fotbal feminin. Nou promovata CS Navobi Iasi a invins miercuri, 11 mai, pe teren propriu, titrata formație ASA Tg Mureș, cu scorul de 3-2 (1-0) şi a făcut un pas decisiv în tentativa de a încheia campionatul pe podium.
Au marcat Loredana Nica (min. 21, 57 şi 90+1), respectiv Mădălina Boroş (min.71 si 74, ambele din penalty).
Meciul din Dealul Copoului a început cu un moment de reculegere în memoria fotbalistului de la Dinamo, Ekeng, și a fost unul foarte echilibrat. Echipa din Mureș și-a creat primele ocazii de a marca, însă apărarea ieșeană, formată din Rahela Gangal, Iulia Mera, Larisa Ambrosie și Monica Bențoiu, în frunte cu veterana echipei, portarul Mirela Abălașei, a închis foarte bine spațiile, încercând să surpindă pe contratac mureșencele, prin jucătoarele de viteză, Teodora Plăcintă și Adina Rognean.
Scorul a fost deschis în min 21, când Loredana Nica, a executat magistral o lovitură liberă, de la peste 35 de metri, sub bara apărată de internaționala Andreea Părăluță.
ASA a încercat fără succes egalarea, deoarece mijlocașii ieșeni Nicoleta Deca, Elena Răduc și Georgiana Ilaș au făcut risipă de energie si au aglomerat foarte bine mijlocul terenului, blocând orice tentativă de a șuta sau a pasa în adâncime spre poarta echipei din Dealul Copoului.
După pauză, echipa mai proaspătă a fost  Navobi care a reușit desprinderea pe tabela de marcaj, când, Loredana Nica a fost găsită excelent în careu cu o pasă lungă venită de la căpitanul echipei, Larisa Ambrosie, a preluat printre două adversare și a șutat în colțul scurt: 2-0 pentri ieşence !!! La acest scor, echipa de pe malul Mureșului a avut o tresărire de orgoliu, a forțat mai mult, a avut o posesie superioară, însă acțiunile se opreau în brațele portarului Abălașei, la marginea careului mare sau cu șuturi imprecise din afara careului. Pe contraatac, Navobi putea chiar să se desprindă la 3-0, însă Adina Rognean, de la 20 metri, a încercat un lob peste Părăluță, prins cu siguranță de aceasta.
În minutul 71 s-a disputat cea mai controversată fază din joc. O jucătoare de la ASA a forțat în atac și a căzut în careu de langa Ana Foia, centralul partidei, Apetrei Cosmin, din Roznov, care a condus foarte bine partida, a arătat repundere de la 6 metri și a vrut să acorde cartonașul galben pentru simulare, însă asistentul Arușoaie Ovidiu, din Piatra Neamț, a semnalat penalty! Decizia a fost complet eronată, făcând  prin aceasta ca partida să fie relansată, după ce, internaționala U17, Mădălina Boroș, a executat cu sânge rece lovitura acordată gratuit: 2-1.
Pa căderea emoțională a echipei gazdă, oaspetele au forțat și 3 minute mai târziu au egalat tot printr-o lovitură de la 11 metri, corect acordată de această dată, transformată precis de aceeași jucătoare Mădălina Boroș: 2-2.
Interesant este faptul ca în cele 4 partide jucate ca adversari în acest an de cele două formații, echipa de pe Mureș a primit 6 lovituri de pedeapsă.
Ultimile minute au fost dramatice. ASA a riscat, a pasat mai mult și și-a creat ocazii de a marca, însă Iașiul a fost în continuare precisă în apărare și a reușit pe contraatac, în prelungirile partidei,  să producă surpriza etapei! Loredana Nica, excelent angajată de Iulia Mera, a scăpat singură spre poarta adversă, a driblat-o elegant pe Părăluță și a înscris golul unei victorii așteptată de 4 ani, care consolidează pentru Navobi locul al treilea pe podiumul Superligii de fotbal feminin!
Au evoluat echipele:
- NAVOBI IASI: Abalasei – Gangal, Mera, Ambrosie (capitan), Bentoiu – Deca, Ilas ('70 Proca), Răduc ('50 Foia) – Rognean ('90 Grigoras), Plăcintă, Nica. Rezerve neutilizate: Barău, Zamfir, Petrescu.
- ASA Tg Mureș: Părăluță – Roca ('46 Meleacă), Gorea, Goder, Saroși, Barabași, Sandu, Boroș Alina, Boroș Mădălina, Denes ('69 Tămaș), Bradic. Rezerve neutilizate: Jahn, Rus.
A arbitrat brigada: Apetrei Cosmin (Roznov) - Aruşoaie Ovidiu şi Andrei Ionut Razvan (ambii din Piatra Neamţ).
La finalul jocului, prof. Adrian Ambrosie, managerul echipei Navobi Iaşi, a declarat: "Am simţit că putem câştiga acest meci și le-am pregătit pe fete mental cu această idee, toată săptămâna. Echipa este în creştere de formă şi eram sigur că dacă vom repeta jocul foarte bun făcut în deplasare cu Vasas Femina Odorhei putem învinge ASA Tg. Mureş și pune probleme chiar și campioanei Olimpiei Cluj. Le felicit pe fete pentru acest parcurs extraordinar. Am muncit foarte mult și am sacrificat fiecare dintre noi enorm ca să avem această performanță. Am arătat că putem avea rezultate bune cu bani puțini. Însă, acest lucru nu poate ține la nesfârșit. Entuziasmul nu ține loc de foame. Ne pregătim ca, în perioada 2-6 iunie să mergem în Grecia, la Cupa Balcanică, însă nici acum nu avem rezolvate fondurile necesare deplasării. Ar fi păcat să nu participăm. Poate prin aceste rezultate sensibilizăm pe cineva care ne poate susține financiar și să putem ține această echipă și anul viitor, unde putem spera la mai mult. Dacă acest lucru nu se realizează, probabil că vom juca din sezonul viitor cu junioarele în Liga a II-a. În acest moment este foarte greu să mai pierdem locul 3, ar trebui să cedăm la un scor de peste 6 goluri acasă în faţa echipei Vasas Femina, iar adversara noastră directă la locul 3 să câştige cu Tg. Mureş. Este cea mai bună performanţă a noastră din ultimii patru ani, de când am înfiinţat echipa”.
Etapa a IV-a se incheie joi, 12 mai, cand Olimpia Cluj va juca in deplasare, de la ora 16,00, la Odorheiul Secuiesc, pe terenul formatiei Vasas Femina.
Clasament turneului Play-Off, din Superliga de fotbal feminin, este următorul::
1. Olimpia Cluj                       2          2          0          0          14-2     12        26
2. ASA Targu Mures              4          2          0          2          14-6     8          25
3. CS Navobi Iasi                   3          2          0          1          9-4       5          17
4. Vasas Femina Odorhei        3          0          0          3          1-26     -25       11
Programul partidelor ramase în play-off pentru Navobi Iasi se prezintă astfel:
- Sâmbătă, 14 mai ora 11. 00: Navobi Iasi – Olimpia Cluj (restanță din etapa a III-a);
- Sâmbătă, 21 mai, ora 11.00: Olimpia Cluj – Navobi Iași (etapa a VI-a);
Sâmbătă, 28 mai, ora 11,00: Navobi Iași – Vasas Femina Odorheiul Secuiesc (restanță din etapa a V-a). Tot atunci se va disputa meciul derby ASA 2013 Târgu Mureş - Olimpia Cluj.
DAN TEODORESCU (Sursa: CS Navobi Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu