miercuri, 4 mai 2016

CS Politehnica Iaşi cucereşte cele mai multe medalii în şahul juvenil


Sursa foto: FR Şah

Federaţia Română de Şah şi Clubul Sportiv Tinerii Maeştri Bucureşti au anunţat un număr record de participanţi, 626 de şahişti, la ediţia 2016 a Campionatelor Naţionale pentru copii şi juniori, ce s-a disputat în perioada 17-28 aprilie, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata.
În clasamentul celor mai bune cluburi din ţară, Clubul Sportiv Politehnica Iaşi (locul 1) a cucerit 24 de medalii, cu 14 de aur, 5 de argint şi 5 de bronz, pe locul 2 s-a situat Clubul Central de Şah Bucureşti, cu un total de 18 medalii şi pe locul 3 CSŞ 1 Timişoara, cu 15 medalii.
Municipiul Iaşi a mai cucerit, prin CS Micul Şahist Iaşi, 5 medalii (2 de aur şi 3 de argint) şi prin CS Sfinxul Iaşi alte 2 medalii de aur.
Copiii participanţi au concurat la şapte categorii de vârstă (8, 10, 12, 14, 16, 18 şi 20 de ani), pentru cele patru probe distincte (şah clasic, dezlegări, şah rapid, blitz).
Competiţia reprezintă o importantă bază de selecţie pentru Campionatele Europene de juniori care vor avea loc în această vară la Praga (Cehia), urmând ca ediţia 2017 să fie găzduită de Mamaia, în România.
Staţiunea va organiza, în perioada 26 mai - 8 iunie, Campionatele Europene pentru senioare, unde sunt aşteptate ''să-şi încerce forţele'' şi câteva dintre junioare.

* Iaşi – Capitala Şahului European timp de o lună de zile. MMI Anatoli Karpov vine la Iaşi !

În perioada următoare, Iaşul se pregăteşte să devină, pentru o lună, Capitala Şahului European, pentru că în perioada 20 mai – 20 iunie 2016 aproape 20 de evenimente şahistice vor aduce la Iaşi jucători şi personalităţi de înaltă valoare. Oraşul nostru se va bucura, pe 24 mai, de vizita Marelui Maestru Internaţional Anatoli Karpov, multiplu Campion Mondial între anii 1975 şi 1985, care va deschide Conferinţa Internaţională a Şahului în Şcoală “Educaţie prin Şah”, din Aula Universităţii Tehnice “Gh. Asachi” din Iaşi, dar şi Simultanul de Şah, "Iaşi 600". Tot atunci Iaşul va avea ca oaspete de seamă pe Preşedintele Federaţiei Europene de Şah Zurab Azmaiparashvili şi pe Vicepreşedintele Federaţiei Europene de Şah, românul Ion Şerban Dobronăuţeanu.
Toate aceste evenimente vor debuta cu întrecerile de la Campionatul Naţional Universitar (20-22 mai) şi se vor încheia, pe 20 iunie 2016, cu Festivitatea de Închidere de la turneul "Iaşi OPEN".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu