sâmbătă, 21 mai 2016

Iaşi Cultural Trophy, un eveniment marca Raliul Iaşului COTNARI



Iaşi Cultural Trophy, ajuns la ediţia a doua, este o competiţie automobilistică pentru amatori care are ca scop promovarea obiectivelor culturale şi turistice ale oraşului. Totodată, prin aceasta acţiune a Clubului Sportiv XS Motorsport Iaşi, organizator al Raliului Iaşului COTNARI, campion la organizare în Campionatului Naţional de Raliuri in anii 2014 şi 2015, se doreşte responsabilizarea participanţilor la traficul urban. La Iaşi Cultural Trophy poate participa orice posesor al unui permis de conducere valabil, cu autoturismul înmatriculat, cu toate avizele de circulaţie pe drumuri publice la zi (ITP, RCA si vignieta valabile). Întrecerea se va desfăşura pe parcursul a două zile. Vineri seara, pe 27 mai, va avea loc prezentarea echipajelor, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. A doua zi, sâmbătă, 28 mai, vor avea loc cele doua probe, cea urbană, care constă în parcurgerea unui traseu de aproape 45 km şi SuperSpeciala Rapa Galbenă, ceea ce reprezintă una dintre surprizele pregătite de organizatori concurenţilor. O altă surpriză este regruparea de la Palatul Culturii, prilej cu care participanţii vor vizita monumentul simbolic al Iaşului.
 „IAŞI Cultural Trophy by COTNARI s-a bucurat de un real succes la prima ediţie şi bineînţeles că ne dorim să devină un concurs tradiţional. Anul acesta am pregătit două surprize frumoase. Una este vizitarea Palatului Culturii după parcurgerea traseului urban, iar cea de-a doua este organizarea SuperSpecialei pe Râpa Galbenă, locaţie unde se întrec şi piloţii la Raliul Iaşului Cotnari şi este considerată Monte Carlo al României. Vrem astfel să le oferim participanţilor şansa de a se simţi precum echipajele de raliuri. Diferenţa e că lor nu le este permis să parcurgă traseul cu viteză, mai ales că proba urbană se va desfăşura în trafic deschis.” a declarat Dan Codreanu, preşedintele clubului organizator, XS Motorsport Iaşi.
După SuperSpecială, dar înaintea festivităţii de premiere, participanţii şi spectatorii vor putea urmări demonstraţii ale piloţilor de raliuri din zona Moldovei, care au promis că vor face spectacol.     
Iaşi Cultural Trophy este organizat de XS Motorsport Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, cu sprijinul Companiei Cotnari. Maşina oficială a competiţiei este Ford, prin dealerul  ATI Motors Holding Iaşi. Toţi participanţii vor primi premii din partea organizatorilor şi partenerilor competiţiei.
Inscrierile se fac pe site-ul http://raliul-iasului.ro/iasi-cultural-trophy/inscriere/ .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu