marți, 17 mai 2016

Ieşeanca Claudia Teofana Postu face istorie în sportul românesc !




Campionatul Național de Taekwon-Do ITF pentru Juniori II şi III s-a desfășurat în aceste zile, mai precis în perioada 13-15 mai 2016 la Hațeg şi a unit în concurs 211 sportivi de la 18 cluburi din țară. Clubul Sportiv Cristal Hațeg a fost organizatorul acestui eveniment, în parteneriat cu Federaţia Română de Taekwondo ITF.
Acest concurs a scos în evidenţă o performanţă remarcabilă, UNICĂ ÎN LUME putem spune, deoarece campioana naţională en-titre a României la gimnastică ritmică, ieşeanca Claudia Teofana Postu (10 ani şi 5 luni), câştigătoarea Cupei României şi componentă a lotului naţional din 2015, ocupanta locului I la turneul de la Izmail (Ucraina), la coarda şi cerc, a devenit acum şi dublă campioană naţională a României la Taekwon-Do ITF, cu 2 medalii de aur şi câştigătoare a trofeului de CEA MAI BUNĂ SPORTIVĂ A COMPETIŢIEI, într-un concurs de un nivel extraordinar disputat în frumosul oraş din judeţul Hunedoara.
În prezent, la Taekwon-Do ITF, Claudia Teofana Postu face parte din Clubul Sportiv LIGA DE EST Vaslui şi este antrenată de Alexandru Coroi, într-un sport "opus" gimnasticii ritmice, dar tot aşa de frumos ca şi cel practicat anul trecut, cu rezultate excelente, la CSŞ Anghel Saligny Iaşi.
Vă reamintim că România este Vicecampioana Europei la Taekwon-Do ITF la Seniori, titlu obţinut în Finlanda, la Tampere, în 2016!
Dacă vom analiza cele două sporturi, unde ieşeanca Claudia Teofana Postu a făcut mare performanţă încă de la o vârstă fragedă, putem remarca următoarele:
- GIMNASTICA RITMICĂ este un amestec de proportii egale de graţie, sensibilitate, emoţie, eleganţă, dans, gingăşie, balet, dexteritate, inteligenţă musculară, delicateţe şi frumuseţe!
- TAEKWON-DO-ul inseamna forţă de reacţie, concentrare, viteză, echilibru, controlul respiraţiei, rezistenţă, reflexe, armonie, nobleţe, răbdare, educaţie, simultan o artă marţială, o artă estetică, o ştiinţă, un sport şi un mod de viaţă!
Două sporturi atât de diferite şi totuşi... atât de apropiate, pe care ea, Claudia, le-a unit! Strălucitoare ca un diamant, ieşeanca Claudia Teofana Postu a reuşit, într-o manieră originală, graţie personalităţii puternice, să transpună în fapte un celebru citat al celui considerat cel mai bun boxer din istorie din lume, Cassius Clay, alias Muhammad Ali: "Float like a butterfly, sting like a bee!" "Pluteşte ca un fluture, înţeapă ca o albină!" O realizare de excepţie în sport, ce nu trebuie trecută cu vederea, munca trebuie răsplătită, iar Claudia este un exemplu pentru toţi copiii!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu