sâmbătă, 14 mai 2016

Ieşeanul Ilie Ciotoiu câştigă Cupa României la haltere



În perioada 10-13 mai 2016, la Oneşti a avut loc prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23), dar şi întrecerile Cupei României.
Pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, au concurat Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg), Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), Ionela Atincăi (cat. 63 kg), dar şi mezinul Marius Pagu (cat. 28 kg, la juniori III, 9-12 ani, nimeni altul decât nepotul sportivului ieşean Ilie Ciotoiu).
În Cupa României la tineret, Ilie Ciotoiu, recent medaliat cu bronz la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, de la Forde (Norvegia) a cucerit prima treaptă a podiumului şi trofeul pus în joc, după un rezultat de 217 kg la total, cu 100 kg la smuls şi 117 kg la aruncat.
Tot în Cupa României, dar la juniori III, elevul Marius Pagu s-a clasat pe locul 4, cu un total de 55 kg (22 kg la smuls şi 33 kg la aruncat). El a pierdut medalia de bronz la "cîntar" şi a fost la numai 2 kg de medalia de aur!
În calificările pentru etapa finală din luna noiembrie, din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, sportivii de la CS CFR Iaşi au avut rezultate notabile şi au obţinut promovarea în ultima fază a competiţiei, din toamna acestui an. La doar 14 ani, Ionela Atincăi a reuşit un total de 100 kg (45 kg la stilul smuls şi 55 kg la stilul aruncat), iar Ştefănel Chirilă a reuşit un total de 144 kg (64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat), în cadrul categoriilor de greutate la care au concurat cu mult succes.
De menţionat că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, a cucerit medalia de bronz la Cupa României în cadrul cat. 53 kg, dar pentru actualul ei club, CSŞ Galaţi.
"Sportivii noştri de la CS CFR Iaşi au avut rezultate foarte bune la Oneşti şi mă bucură faptul că unul dintre ei, Ilie Ciotoiu, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Cupa României. Ilie nu prea are adversar în România la ora actuală şi îi dorim cât mai multe succese şi medalii pe plan internaţional şi o viitoare participare la Jocurile Olimpice din 2020!", ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu