luni, 16 mai 2016

Olimpia Cluj devine campioană în Dealul Copoului



Sâmbătă, 14 mai 2016, terenul sintetic din Copou a găzduit o rentanţă din etapa a III-a a turneului play-off din Superliga de fotbal feminin: CS NAVOBI IAŞI – OLIMPIA CLUJ 0-5 (0-3). Au marcat: Giurgiu Adina ('12), Bătea Mara ('32), Ciolacu Mihaela ('38), Lunca Alexandra ('70 şi '76).
După acest succes, Olimpia Cluj a câștigat cel de-al 6-lea titlu din istoria clubului. Acest lucru a fost posibil după un parcurs constant, cu un singur rezultat de egalitate în campionat și după victoria de sâmbătă de la Iași.
Jocul din Dealul Copoului a fost dominat total de oaspete, care au practicat un joc simplu, în viteză, cu puține atingeri și faze frumos construite, ceea ce a dus implicit la numeroase ocazii de a marca, însă, fie imprecizia finalizării, intervențiile portarului ieșean sau barele au salvat echipa gazdă de un scor mult mai mare. De cealaltă parte, ieșencele au început și au jucat cea mai mare parte de partidă, timorate, lipsite de vlagă și încredere. Au fost însă și momente bune, când Navobi a reușit câteva contratacuri rapide și a avut șansa de a marca, prin Loredana Nica (min.15), Teodora Plăcintă (min.23), Adina Rognean (min.52).
Au evoluat echipele:
- CS Navobi Iaşi: Abălașei (min.75 Barău) - Bențoiu, Mera, Ambrosie (căpitan), Gangal, Deca (min. 46 Proca), Răduc, Ilaș (min. 46 Foia), Rognean (min. 81 Grigoraș), Plăcintă (min. 68 Petrescu), Nica. Antrenor: Sorin Comisu. Manager: Adrian Ambrosie. Rezerve neutilizate: Zamfir, Scorțanu.
- Olimpia Cluj: Boandă (min.63 Salamon) – Corduneanu (min. 46 Olar), Meluță, Giurgiu (min. 60 Tărășilă), Bortan (căpitan), Vătafu, Ciolacu (min. 53 Popa), Voicu, Bâtea, Lunca, Havriștiuc. Antrenor: Mirel Albon.
La finalul jocului de la Iaşi au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iași: "Felicit toate fetele nostre pentru tot ce au realizat în acest campionat lung și epuizant. După victoria câștigată miercuri, cu mare efort, cu Tg Mureș, ne-a lipsit în mod normal prospețimea și din păcate curajul. Apoi,  unele fete au jucat incomplet refăcute. Urmează alte două jocuri din campionat, apoi vom pleca în Grecia unde vom întâlni două formații puternice ZFK Masinac Nis, din Serbia și FC PAOK Salonic, în Cupa Balcanică. Mai avem încă mult de lucru, însă avem mare potențial și sper să putem continua cu această echipa frumoasă și specială. Felicit Clujul pentru titlu câștigat și le urez jucătoarelor mult succes în Champions League și mai ales colegului meu Mirel Albon și fetelor de la națională, victorii la meciurile cu Albania, Grecia și Ucraina și să ne calificăm la Campionatul European!".
- Mirel Albon, antrenor la Olimpia Cluj și selecționerul echipei naționale a României de fotbal feminin: "Astăzi a fost un joc foarte bun al nostru și ne bucurăm că am obținut al șaselea titlu, din punct de vedere matematic. Iașul a demonstrat că este o echipă bună, în special pe faza de atac, unde ne-a pus probleme, având chiar și o bară. Dacă s-ar face un echilibru mai mare între faza de atac și apărare, dacă se va continua munca începută aici și cu un pic de susținere financiară, cred că  anul viitor ieșencele ar putea spera la un loc mult mai sus decât l-au obținut anul acesta. Noi, de aici înainte, ne concentrăm pe finala Cupei României și pe jocul de pe 2 iunie cu Albania, în Preliminariile Campionatului European. Felicit întraga echipă pentru titlul obținut meritat!".
Clasamentul turneului play-off din Superligă:
1. Olimpia Cluj                      4          4          0          0          26-3     23        32
2. ASA Târgu Mureş             4          2          0          2          14-6     8          25
3. CS Navobi Iaşi                 4          2          0          2          9-9       0          17
4. Vasas Femina Odorhei      4          0          0          4          2-33     -31       11
În următorul joc, Navobi Iaşi va juca în deplasare, tot cu Olimpia Cluj, în ziua de duminică, 22 mai, de la ora 11,00.
Tot atunci se va disputa meciul Vasas Femina Odorhei - ASA 2013 Târgu Mureş. În ultima rundă, pe 28 mai, de la ora 11.00, sunt programate partidele: CS Navobi Iaşi - Vasas Femina Odorhei şi ASA 2013 Târgu Mureş - Olimpia Cluj.
Pe 24 mai, la Hunedoara, va avea loc finala Cupei României, cu meciul Olimpia Cluj - ASA 2013 Târgu Mureş.
DAN TEODORESCU (Sursa: CS Navobi Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu