marți, 31 mai 2016

Rugby internaţional de Ziua Copilului !



Echipa Romania A, a doua reprezentativa a Romaniei, intalneste pe 1 iunie, de la ora 19:00, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, pe Crawshays Welsh RFC. Acesta este primul meci de pregatire al celor doua formatii, al doilea urmand sa aiba loc pe 4 iunie, pe Stadionul „Ghencea II”, de la ora 17:30.
Staff-ul tehnic, format din antrenorii Eugen Apjok si Bogdan Munteanu, a stabilit echipa care intra maine pe teren. Chemat luni in cantonamentul Romaniei A, dupa ce a incheiat sezonul cu echipa italiana L’Aquila, pilierul Vlad Badalicescu se regaseste in primul XV, alaturi de Gigi Militaru si Florin Bardasu, in prima linie. Capitanul echipei in meciul de pe 1 iunie, va fi Dorin Lazar.
Formaţia României A se prezintă astfel: 1.Gigi Militaru (Timisoara Saracens), 2. Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), 3. Vlad Badalicescu (L’Aquila), 4. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 5. Andrei Diaconu (U Cluj), 6. Dorin Lazar - căpitan (Timisoara Saracens), 7. Razvan Ilisescu (Graulhet), 8. Marian Gorcioaia (Timisoara Saracens), 9. Alexandru Tigla (CSM Olimpia), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 11. Nicolas Onutu (ROC La Voulte – Valence Fédérale 1),12. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 13. Ionut Balaban (CS Dinamo), 14. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 15. Sabin Stratila (CSA Steaua)
- REZERVE: 16. Bogdan Neascu (CS Dinamo), 17. Ovidiu Cojocaru (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare), 20. Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), 21. Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare), 22. Vlad Rotar (U Cluj), 23. Alexandru Palii (Stiinta Baia Mare), 24. Alexandru Bucur (Stiinta Baia Mare), 25. Marian Ispir (CSM Olimpia), 26. Robert Neagu (CSA Steaua)
"In urma trialului de la Barlad, s-au facut remarcati cativa tineri jucatori, care au potential si care, cu multa munca individuala cred ca vor reusi sa faca pasul spre prima echipa a Romaniei. Aceste meciuri cu galezii ne dau posibilitatea sa ii vedem pe acesti jucatori, pe jucatorii care vor fi eligibili, cu atat mai mult cu cat de la anul incepe calificarea pentru Cupa Mondiala din 2019. Toti cei 36 de jucatori  opriti in lot vor juca in aceste doua meciuri, fiecare avand sansa sa demonstreze ca poate face fata la un nivel international inalt”  a declarat Eugen Apjok, antrenorul Romaniei A.
Va amintim ca in lotul extins se mai afla Silviu Suciu, Tudor Butnariu, George Tudor, Florian Rusu, George Croitoru, Mihai Lamboiu, Vladut Zaharia,  Julien Onutu, Fili Lomani, Daniel Plai si Dennis Perju, accidentat pentru acest meci, cu sanse mari de refacere pentru cel de pe 4 iunie. Jucătorii Butnariu şi Plai apartin de Politehnica Iaşi.
Partida poate fi urmarita in direct pe www.rugbytv.ro, intrarea la acest meci fiind libera.
Aceste meciuri de pregatire reprezinta o ultima testare a tinerilor jucatori care se afla in atentia antrenorului Lynn Howells in vederea selectionarii acestora pentru turneul World Rugby Nations Cup. Programul de la WORLD RUGBY NATIONS CUP 2016 este următorul:
- 9 iunie:
Argentina XV - Spania ora 16:00
Uruguay - Emerging Italy, ora 18:00
Romania - Namibia, ora 20:00
- 13 iunie:
Argentina XV - Emerging Italy, ora 16:00
Namibia - Spania, ora 18:00
Romania - Uruguay, ora 20:00
- 18 iunie:
Uruguay - Spania, ora 16:00
Namibia - Emerging Italy, ora 18:00
Romania - Argentina XV, ora 20:00
Turneul verii, World Rugby Nations Cup, de la Bucuresti, va avea loc pe Stadionul National „Arcul de Triumf”. Romania nu se va putea baza pentru aceasta competitie pe capitanul ei, Mihai Macovei, care a suferit o accidentare in meciul din Pro D2, pe care echipa la care evolueaza, Colomiers, l-a castigat in fata celor de la Carcassonne, cu 22-15.
(Sursa: FRR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu