joi, 26 mai 2016

Tandemul Luminiţa Dogaru-Nicolae Lupu, medalie de aur la Campionatele Mondiale de popice de la Novigrad



Miercuri, pe 25 mai 2016, a fost ziua de... AUR pentru echipa României prezentă la Campionatele Mondiale Individuale de Popice ale seniori de la Novigrad (Croaţia).
În finala probei de tandem mixt, perechea Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) - Nicolae Lupu (Victoria Bamberg) a învins cu 1-1 la manşe şi 14 p.d. - 5 p.d. la sudden victory (baraj) cuplul maghiar Anita Safrany - Laszlo Karsai şi a cucerit medaliile de aur ale competiţiei.
În urma acestui succes, în direct din Ploieşti, fosta lansatoare şi antrenoare Constanţa Constantin (sora lui Nicolae Lupu) ne-a spus: "Felicitări frăţiorului meu şi fostei mele colege !!!!!!!!!".
Au mai adresat felicitări medaliaţilor cu aur mai mulţi oameni din lumea popicelor, precum Monica Parhon, Bianca Elena Bărdiţă, Ioana Antal-Văidăhăzan (din Germania), Alina Suciu, Mariana Condrea (mama popicarului ieşean Ionuţ Condrea), Florin Opincă, Luminiţa Dobre, Călin Cazacu, Ilie Hosu, Ştefania Simona Şchiopescu, Duka Tilda, Viorica Botezatu, Ion Gavrilă, Nelu Borlovan, Remus Antimirescu (în direct din Croaţia, din "focul luptei"), Ştefan Lincu, Mariana Zlăvog, Elena Halmann (din Austria, mama popicarului Ovidiu Şuhane), Seres Jozsef, Nina Răileanu (din Germania), Aurel Roiu, Majos Ferenc, Elena Georgiana Mihai, ziaristul sportiv din Galaţi, Cătălin Rădulescu etc.
Tot la tandem mixt, perechea Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) - Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) a ajuns până în sferturile de finală, deci în primele 8 tandemuri din lume.
În proba de sprint, la feminin, Anna Gyeresi (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) a ajuns până în turul secund, dar Cristina Samson (Conpet Petrolul Ploieşti) a fost eliminată chiar în turul inaugural. Proba de sprint a fost câştigată de poloneza Beata Wlodarczyk.
În competiţia masculină a probei de sprint, Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) a fost învins chiar în turul I, iar Paul Rohotin (CFR Cluj) a ajuns doar până în turul secund. Tot la sprint, Nicolae Lupu s-a confruntat în sferturile de finală chiar cu câştigătorul probei, sârbul Vilmos Zavarko, în faţa căruia a pierdut extrem de greu, după 1-1 la manşe şi 37 p.d. - 44 p.d. la sudden victory.
Joi, pe 26 mai, în turul 2 al probei feminine de la individual clasic, confruntările cu implicaţii româneşti sunt următoarele:
- Ora 11,10 (în România): Cristina Samson (pista 7) - Anita Takacs (Ungaria - pista 8);  
- Ora 13.30: Luminiţa Dogaru (pista 8) - Petra Fegyveres (Ungaria - pista 7);
- Ora 14.40: Anna Gyeresi (pista 8) - Marion Thaler (Italia - pista 7).
În competiţia masculină a probei individual clasic, din păcate, România a rămas fără nici un reprezentant în turul al II-lea. Campionatele Mondiale de Popice din Croaţia, la nivelul seniorilor, se vor încheia sâmbătă, 28 mai, cu semifinalele şi finalele probei individual clasic, la feminin şi masculin.
De remarcat că România a mai cucerit la Novigrad o medalie de bronz prin perechea Elena Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) - Ştefan Claudiu Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi) în întrecerea mondială a cadeţilor (Under 18).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu