joi, 16 iunie 2016

Cinci medalii, una de argint şi patru de bronz, pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi


Ionela Atincăi şi Dănuţ Fron

În perioada 14-16 iunie 2016, sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au concurat la finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori III şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.
Joi, la cadete, la cat. 63 kg, ceferista ieşeană Ionela Atincăi (14 ani) a cucerit două medalii de bronz, una la aruncat (cu 54 kg) şi alta la totalul olimpic (cu 94 kg). La smuls, cu o performanţă de 40 kg, Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, adversara ei de pe locul 3 fiind cu 200 grame mai... uşoară decât sportiva de la CS CFR Iaşi.
Pe locul 1 la totalul olimpic s-a clasat Adriana Ivan (CSŞ Galaţi).
De menţionat că Ionela Atincăi este elevă în clasa a VII-a A a Şcolii Gimnaziale "Alexandru Vlahuţă" Iaşi, la clasa unde diriginte este prof. Adrian Ivan.
"Am muncit mult pentru aceste medalii. Sunt o fată ambiţioasă, nu am lipsit niciodată de la antrenamentele coordonate de domnul antrenor Dănuţ Fron şi am reuşit. Puteam mai mult, dacă nu eram accidentată, dar am concurat şi în această situaţie şi am cucerit două medalii de bronz la categoria mea de greutate, la nivel naţional. Pe viitor doresc să urc pe prima treaptă a podiumului!", ne-a declarat după concursul de astăzi, 16 iunie, tânăra sportivă Ionela Atincăi.
Să mai menţionăm că, revenit în sala de haltere după un an de întrerupere a activităţii sportive, la juniori III, la cat. 36 kg, Robert Pintilii (11 ani), de la CS CFR Iaşi, s-a clasat de trei ori pe locul 6, cu următoarele rezultate: 23 kg la smuls, 25 kg la aruncat şi 48 kg la totalul olimpic.
La doar 10 ani, Marius Pagu (CS CFR Iaşi) s-a bătut pentru medalii la juniori III, la categoria 28 kg, unde a cucerit două medalii de bronz, la smuls (cu o performanţă de 26 kg) şi la aruncat (cu 34 kg) şi una de argint, la totalul olimpic, cu 60 kg.
Triplul medaliat Marius Pagu este elev în clasa a III-a A la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Iaşi - învăţător: Gabriela Geamăn.
În final, antrenorul Dănuţ Fron ne-a declarat: "A fost un concurs reuşit pentru noi în cadrul Campionatului Naţional de la Botoşani, de unde ne-am întors cu cinci medalii, una de argint şi patru de bronz, cucerite de Marius Pagu şi Ionela Atincăi. Am obţinut o recoltă frumoasă şi acest lucru este doar începutul, deoarece sportivii noştri sunt extrem de talentaţi şi alături de medaliatul european Ilie Ciotoiu, avem şi alţi tineri halterofili valoroşi la clubul CFR Iaşi. Sper ca rezultatele noastre să trezească interesul major şi al factorilor de conducere care ne coordonează şi ne susţin!".
Începând cu ziua de 14 iulie 2016, tot la Botoşani, sportivii de la CS CFR Iaşi vor fi prezenţi la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (16-17 ani).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu