marți, 28 iunie 2016

Elena Gabriela Ruse, Georgia Crăciun și Ioana Mincă au primit un wild-card la turneul "BRD Bucharest Open 2016"



Peste mai puțin de două săptămâni vor începe calificările turneului BRD Bucharest Open 2016, un bun prilej pentru o scurtă trecere în revistă a ultimelor noutăți.
Astfel, președintele FRT, George Cosac,  doamna Flavia Popa - Secretar General BRD, Narcisa Lecușanu - Secretar de Stat Ministerul Tineretului şi Sportului, jucătoarea Gabriela Ruse și Dumitru Hărădău - Preşedintele BRD Bucharest Open, au participat la sediul BRD la o conferință de presă, prilej cu care s-au făcut  câteva anunțuri importante. Astfel, în mod oficial, s-a anunțat că tinerele Elena Ruse, Georgia Crăciun și Ioana Mincă au primit câte un wild-card pe tabloul principal.
George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a declarat legat de BRD Bucharest Open: ”Iată-ne ajunși la a treia ediție, sperăm la fel de reușită ca precedentele, mai ales că ne bucurăm de participarea unor sportive de top. O avem, în primul rând pe Simona Halep, iar  în momentul în care ai un jucător din țara organizatoare și este un jucător de top, din punct de vedere al organizatorilor, mai ales dacă ajunge și în fazele superioare ale turneului, practic se poate spune că această competiție își atinge scopul. Noi nu ne dorim o singură reprezentantă a României în fazele superioare, noi ne dorim ca toate care vor participa, și  cele tinere care vor primi wild-card, să ajungă și ele în fazele superioare, pentru ca publicul nostru să poată vedea la lucru aceste viitoare mari jucătoare și, evident, să câștige punctele puse în joc dar și banii care sunt importanți pentru cariera lor.
Este o ediție la care s-a muncit din greu, ca de obicei, dar și o ediție cu multe probleme pentru că, după cum bine știți, arena principală de la BNR este închisă așa că și noi, ca și domnul Ion Țiriac, am fost nevoiți să construim o arenă nouă, mai micuță, dar, sperăm, la fel de cochetă, o arenă care, suntem convinși, va deveni  neîncăpătoare.
Nu vreau să acaparez eu această conferință, dar înainte de a da cuvântul mai departe aș vrea să-mi permiteți să anunț toți partenerii și toți sponsorii ce contribuie la această frumoasă competiție: BRD, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Sectorului 5, Digi Sport, Dedeman, Dr. Oetker România, Dorna, Țiriac Auto, Mercedes Benz, Mobexpert, McCann Bucharest, Media-tique și Mareș & Mareș”.
Doamna Flavia Popa, reprezentanta celui mai important partener al FRT în organizarea acestui eveniment, BRD-Groupe Societe Generale, a spus:  ”BRD Bucharest Open e un proiect care, spre deosebire de alte proiecte în România, a reușit să se transforme în ceva consecvent. Noi suntem foarte încântați că putem contribui, că ne-a fost îngăduit să contribuim în felul nostru, ca bancă, cu resursele noastre, cu energia noastră, la dezvoltarea unui astfel de eveniment. De ce o facem? Nu vreau să sune ca un speech, vreau să vă vorbesc din suflet și să vă asigur că în fiecare zi de toată energia noastră, nu de sportivi, dar de oameni care își doresc să contribuie la dezvoltarea României, prin dezvoltarea tinerei generații. Nu știu dacă ați văzut azi, când ați intrat în bancă, o mulțime de tablouri, o mulțime de obiecte de artă. Ei bine, sunt făcute tot de tinere speranțe, de tineri creatori pentru că noi credem că dezvoltarea în zona aceasta și dezvoltarea în zona de sport, nu fac decât să ne asigure o dezvoltare durabilă a acestei țări în care toți credem și de care suntem mândri. Așadar, mulțumesc foarte tare că împreună am reușit să transformăm proiectul în ceva durabil. BRD Bucharest Open este o competiție care ajută și de care tânăra generație are nevoie. Suntem foarte, foarte mândri să vedem că în tenisul feminin românesc lucrurile stau foarte bine - nu știu dacă există vreun domeniu în România în care să avem cinci nume în primele 100 din lume - și vreau să vă anunț cu mare bucurie că întotdeauna vom susține ceea ce înseamnă sport, energie, tânără generație, tot ce înseamnă de fapt dezvoltare durabilă”.
Elena Gabriela Ruse, una dintre cele mai talentate și valoroase jucătoare din noua generație, beneficiară a unui wild card pe tabloul principal, a făcut și ea o scurtă ”radiografie” a turneului din luna iulie: ”Aș vrea să mulţumesc sponsorilor, că ne ajutați și ne sunteți mereu alături. Este o șansă ireală și foarte importantă pentru cariera mea, să intru pe tabloul principal al turneului. Va fi un turneu foarte tare, cu multe jucătoare de top, și aș vrea să vorbesc puțin despre ele, în special despre jucătoarele din România, pentru că ele sunt cele mai importante. Este vorba, în primul rând, de marea prezență  a Simonei Halep. Este ceva foarte bun și foarte important. Pentru mine ea este un model de urmat. O avem pe Monica Niculescu, o jucătoare extraordinară, ca o soră pentru mine. Apoi, Patricia Țig care are un an extraordinar, cu niște rezultate foarte bune. Andreea Mitu este o fată foarte, foarte de treabă. O prietenă bună și ea. Va fi și Sara Errani, o finalistă de Mare Șlem dar și Iulia Putințeva, care a jucat trei seturi cu Serena Williams, i-a pus mari probleme, la Roland Garros. Eu mă bucur că joc și că am primit această șansă de a fi printre cele  mai  bune jucătoare din lume. Mulțumesc Federației Române de Tenis, mulțumesc sponsorilor, care au contribuit la acest turneu”.
Narcisa Lecușanu, secretar de stat în MTS, despre BRD Bucharest Open 2016: ”Mă bucur că v-ați alăturat acestui proiect minunat și mă bucur că este un proiect care are continuitate și așa cum BRD știe să o facă și în alte sporturi, și aici se cunoaște profesionalismul de care dați dovadă. Acest turneu minunant are și sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și, de fiecare dată, când cineva a cerut sprijinul MTS, ministerul a răspuns cu da. Pentru mine Simona este un brilliant și sper că și celelalte colege ale ei se vor ridica la același nivel”.
Pentru Dumitru Hărădău, Președintele acestui turneu, lucrurile nu au au fost ușoare, dar acum totul este clar: ”Împreună cu BRD am construit, probabil, cel mai puternic brand din sportul românesc. În 2016 va fi pentru prima dată când vom da o șansă junioarelor. Pe tabloul principal joacă Ruse, Crăciun și Mincă. Din cele patru wild-card-uri, trei merg către junioare, și îmi imaginez ce înseamnă pentru Elena Gabriela Ruse să primească un astfel de wild-card. Foarte puține federații pot să se mândrească că organizează un turneu WTA. Turneele aceste sunt organizate de Țiriac sau de alții, nu de federații. Eu pot să vă spun că în momentul în care Cosac a avut inițiativa aceasta, eu am considerat că este inconștient, dar iată, suntem la a treia ediție și eu sunt convins că o să meargă și mai departe. Turneul are pe tabloul principal jucătoare foarte valoroase, vom avea un tenis de valoare mondială la București”.

* BRD Bucharest Open 2016, 9-17 iulie, la Arenele BNR, București

Federația Română de Tenis organizează, în perioada 9-17 iulie 2016, cel mai mare turneu de tenis găzduit de România, BRD Bucharest Open 2016. Cu această ocazie, se vor reuni la Arenele BNR din București unele dintre cele mai importante jucătoare ale circuitului WTA, principala favorită a ediției 2016 fiind românca Simona Halep, numărul 5 mondial și câștigătoare a trofeului de la București în 2014.
Câteva repere ale ediției de anul acesta a turneului de la București:
• Turneul BRD Bucharest Open 2016 face parte din categoria WTA International și este dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari şi o contribuţie financiară totală de 250.000 dolari.
• Concursul din capitala României începe imediat după Wimbledon. În aceeași săptămână, 11-17 iulie, se mai desfășoară turneul de la Gstaad (Elveția), tot pe zgură.
• Simona Halep, Monica Niculescu, Patricia Maria Țig și Andreea Mitu sunt cele patru jucătoare din România calificate deja pe tabloul principal la BRD Bucharest Open 2016.
• Campioana ediției precedente în proba de simplu a fost Anna Karolina Schmiedlova, din Slovacia, care va participa și la ediția din acest an. Proba de dublu a fost câștigată în 2015 de perechea Oksana Kalashnikova / Demi Schuurs (Georgia-Olanda).
- Loc de desfășurare: București, Arenele BNR - Strada Dr. Lister, nr. 35, București.
- Director Turneu: Jeno Marky.
- Președinte Turneu: Dumitru Hărădău.
- Suprafață de joc: Zgură.
- Transmisiuni TV: Digi Sport

* Costul biletelor la turneul din capitala României

Biletele pentru turneul BRD Bucharest Open 2016 pot fi achiziționate atât online, pe www.eventim.ro, cât și în rețeaua magazinelor partenere Eventim: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librariile Cărturești și Humanitas, magazinele Carrefour și benzinăriile OMV.
Biletele pentru BRD Bucharest Open 2016 costă după cum urmează:
- 20 lei (luni și marți, 11 - 12 iulie);
- 30 lei (miercuri și joi, 13 - 14 iulie);
- 50 lei (vineri, 15 iulie);
- 75 lei (sâmbătă și duminică, 16 - 17 iulie).
Intrarea este liberă pentru publicul larg în zilele de calificări, sâmbătă și duminică, 9 - 10 iulie, iar copiii, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de acces liber și în perioada 11-15 iulie, în limita a 400 de persoane/zi, făcând dovada cu un act de identitate (legitimație, carnet de elev sau student, talon de pensie etc.)

* Trei wild-carduri pentru românce

Jucătoarele de tenis Elena Gabriela Ruse, Georgia Crăciun şi Ioana Mincă vor primi wildcarduri pentru a participa direct pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open 2016, organizat în perioada 9-17 iulie la Arenele BNR din Bucureşti, competiţie organizată de Federaţia Română de Tenis. Simona Halep (5 WTA), Monica Niculescu (47 WTA), Patricia Maria Țig (100 WTA) şi Andreea Mitu (160 WTA) sunt cele patru jucătoare din România calificate deja pe tabloul principal la BRD Bucharest Open 2016. Turneul BRD Bucharest Open 2016 face parte din categoria WTA International şi este dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari şi o contribuţie financiară totală de 250.000 dolari. Jeno Marky este directorul turneului, în timp ce Dumitru Hărădău este preşedintele turneului. (Sursa: FR Tenis)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu