duminică, 12 iunie 2016

În SUA, ieşeanul Alexandru Marin a cucerit centura de campion în boxul profesionist!


Sâmbătă, pe 11 iunie 2016, în ABC Sports Complex din Springfield, Virginia (SUA), într-un meci programat pe durata a 10 reprize, ieşeanul Alexandru Marin a cucerit centura de campion în cadrul categoriei cocoş în versiunea International Boxing Organization (IBO Intercontinental), după ce l-a învins prin K.O în repriza a III-a pe Johnny Determan (25 ani, din Dallas, Texas, SUA). A fost a doua înfrângere a lui Determan în boxul profesionist american, după 10 victorii consecutive.  
Format ca boxer la clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Constantin "Tinu" Brânzei, Alexandru "Spartan" Marin (24 ani) a păşit în urmă cu puţini ani în boxul profesionist de peste Ocean, unde are 12 meciuri disputate, cu tot atâtea victorii la activ, dintre care 9 au fost prin K.O.
După aceste succese, se pare că Alex Marin va ajunge în primii 25 boxeri ai lumii la categoria sa de greutate şi este al doilea boxer român cel mai bine clasat în boxul mondial, după Lucian Bute, după ne-a spus boxerul ieşean Dragoş Marin, vărul lui Alex.
"Sunt campion! Centura este la mine! Mulţumesc pentru susţinere şi mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine!", a declarat după meciul câştigat sâmbătă seară, în SUA,  Alexandru Marin, care în prezent este rezident în Silver Spring, Maryland (SUA).
În replică, antrenorul Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a declarat: "Mai devreme sau mai târziu, valorile sunt recunoscute. Felicitări Alex şi aştept ca felicitările la adresa ta să vină din toate părţile!".
Este foarte posibil ca în viitorul nu prea îndepărtat, ieşeanul Alexandru Marin să boxeze pentru titlul mondial.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu