marți, 14 iunie 2016

Primele medalii la Botoşani pentru halterofilii de la CFR Iaşi



Cu ziua de marţi, 14 iunie 2016, la Botoşani au debutat finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori III şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul CFR Iaşi are trei reprezentanţi în competiţie, pe Marius Pagu (10 ani, nimeni altul decât nepotul medaliatului european Ilie Ciotoiu) - la cat. 28 kg, Robert Pintilii (11 ani) - la cat. 36 kg (ambii la categoria de vârstă 9-12 ani) şi Ionela Atincăi (14 ani) - la cat. 63 kg (13-15 ani).
Aşa cum a anticipat înaintea competiţiei antrenorul Dănuţ Fron, la doar 10 ani, Marius Pagu s-a bătut pentru medalii la juniori III, la categoria sa de greutate, unde a cucerit două medalii de bronz, la smuls (cu o performanţă de 26 kg) şi la aruncat (cu 34 kg) şi una de argint, la totalul olimpic, cu 60 kg.
După aceste succese, triplul medaliat Marius Pagu (elev în clasa a III-a A la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Iaşi - învăţător: Gabriela Geamăn) ne-a declarat: "Am muncit foarte mult pentru aceste medalii, în sala de antrenamente de la CFR Iaşi, sub îndrumarea domnului antrenor Dănuţ Fron, căruia îi mulţumesc foarte mult că a avut răbdare cu mine. Pe viitor vreau să continui cu halterele şi să cuceresc titlurile europene şi mondiale. Vreau să-l depăsesc în haltere pe unchiul meu, Ilie Ciotoiu!".
În replică, direct din Botoşani, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron a mai menţionat: "Dacă se va ţine de treabă, Marius Pagu va ajunge foarte departe în haltere, deoarece este extrem de talentat. Eu îl văd chiar şi pe prima treaptă a podiumului olimpic peste mai mulţi ani! Numai că, factorii de conducere ar trebui să-i acorde şi lui puţină atenţie şi să primească măcar o masă caldă pe zi, chiar din perioada următoare...".
În final, să mai menţionăm că, la totalul olimpic, la categoria 28 kg, la juniori III, podiumul de premiere a fost următorul: 1. Dan-Iulian Isofache (CSM Bistriţa) - 62 kg; 2. Marius Pagu (CS CFR Iaşi) - 60 kg; 3. Francisc Nonica (CSM Cluj) - 59 kg.
În zilele următoare vor intra în concurs, la finalele de la Botoşani şi ceilalţi halterofili ieşeni, Robert Pintilii şi respectiv Ionela Atincăi.
Următoarea competiţie pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi va debuta pe 14 iulie 2016, tot la Botoşani, atunci fiind vorba de finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (16-17 ani).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu