duminică, 19 iunie 2016

"Stejarii" reuşesc a doua dublă din istoria "World Rugby Nations Cup"



"Stejarii" s-au impus in finala World Rugby Nations Cup in fata Argentinei XV si astfel sunt singura echipa din istoria competitiei care reuseste sa castige in doua randuri consecutiv trofeul, echipa noastra nationala dovendindu-se superioara la toate capitolele in lupta cu pumele sud-americane.
Florin Vlaicu a avut sansa de a deschide scorul inca din primul minut insa jucatorul care a sarbatorit cea de-a 93-a selectie, egaland astfel recordul detinut de Cristi Petre a nimerit bara laterala, presiunea continuand cu atacuri pe liniile dinapoi, Jody Rose si Jack Umaga, iar apoi balonul purtat pe traseul Florin Vlaicu-Catalin Fercu-Nicholas Onutu dand emotii defensivei argentiniene. Argentina XV a replicat, insa Franco Cuaranta a fost placat de Dorin Lazar si Stejarii au continuat sa domine cu inaintarea, astfel am obtinut o noua lovitura de pedeapsa pe care insa Florin Vlaicu a irosit-o dintr-o pozitie foarte buna, 25 de metri fata de butul advers.
O alta sarja a pumelor prin Santinago Iglesias a fost oprita de Valentin Calafeteanu dupa care o patrundere a lui Jody Rose a mutat jocul la cinci metri de terenul de tinta argentinian. A urmat o tusa iar molul format de Stejari s-a transformat in gramada spontana, Andrei Radoi fiind cel care a finalizat actiunea cu primul eseu al partidei, transformat de Florin Vlaicu (7-0).
Pana la pauza Valentin Calafeteanu si Lucas Martinez au primit cartonas galben, iar Florin Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa pe fondul presiunii noastre, dupa primele 40 de minute Romania avand avantaj de 10-0.
In partea secunda elevii lui Felipe Contepomi au incercat sa revina in joc, dar actiunea lui Franco Cuaranta nu a avut ca rezultat decat castigul teritorial, dupa care jocul la mana care i-a avut in prim plan pe Catalin Fercu, Florin Vlaicu, Jody Rose, Viorel Lucaci si Constantin Pristavita au dus la marcarea unui nou eseu in contul Stejarilor. Un balon de urmarire inteligent trimis de Florin Vlaicu l-a gasit pe Catalin Fercu iar acesta a marcat al 29-lea eseu personal in tricoul cu frunza de stejar.
Florin Vlaicu a transformat, desi pozitia a fost dificila incercarea fiind marcata la colt, tot centrul nostru marind ecartul la 20-0 din lovitura de pedeapsa. Romania a continuat sa mentina posesia in cautarea conservarii rezultatului, dintr-o tresarire de orgoliu venind incercarea de onoare a pumelor prin Franco Brarda pe care l-a transformat Joaquin Diaz Bonilla (20-8).
Cu acesta victorie, Romania a castigat pentru a patra oara trofeul World Rugby Nations Cup, alaturi de cele trei succese obtinute in editia 2016 a competitiei facandu-si debutul sapte jucatori a caror evolutie este dadatoare de sperante pentru urmatoarele provocari in drumul pentru calificarea la o noua Cupa Mondiala.

* Caseta tehnică:

- World Rugby Nations Cup: România-Argentina XV 20-8 (10-0)
- Stadionul National Arcul de Triumf Arbitri: Lloyd Lynton (Scotia)-Radu Petrescu (Romania), Razvan Vasilu (Romania)
- Au marcat: Rădoi-e, Fercu-e, Vlaicu-2tr,2lp respectiv Brarda-e, Bonilla-tr.
- Cartonase galbene: Valentin Calafeteanu respectiv Lucas Martinez.
Au evoluat echipele:
- România: 1.Constantin Pristavita, 2.Andrei Radoi, 3.Alexandru Tarus, 4.Johan Van Heerden, 5.Marius Antonescu, 6.Dorin Lazar, 7.Viorel Lucaci, 8.Stelian Burcea, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Jody Rose, 11.Adrian Apostol, 12.Florin Vlaicu, 13.Jack Umaga, 14.Nicholas Onutu, 15.Catalin Fercu.
Rezerve: 16.Florin Bardasu, 17.Gigi Militaru, 18.Alexandru Gordas, 19.Valentin Poparlan, 20.Razvan Ailenei, 21.Tudorel Bratu, 22.Robert Dascalu, 23.Sabin Stratila.
- Argentina XV: 1.Carlos Muzzio, 2.Santiago Igelsias, 3.Lucas Martinez, 4.Sasha Lopez Moreno, 5.Pedro Ortega, 6.Lautaro Bavaro, 7.Santiago Montagner, 8.Santiago Portillo, 9.Felipe Ezcurra, 10.Joaquin Diaz Bonilla, 11.Franco Cuaranta, 12.Joaquin Paz, 13.Juan Capiello, 14.Sebastian Cancelliere, 15.Pedro Mercerat.
Rezerve: 16.Axel Zapata, 17.Eduardo Bello, 18.Franco Brarda, 19.Cristian Bartoloni, 20.Jose Deheza, 21.Marcos Bollini, 22.Gabriel Ascarate, 23.Gonzalo Taboada.

* Rezultatele competiţiei de la Bucureşti

În perioada 9-18 iunie, turneul internaţional denumit "WORLD RUGBY NATIONS CUP 2016", de la Bucureşti, a prezentat următoarele rezultate complete:
- 9 iunie:
Argentina XV - Spania 44-8, Uruguay - Emerging Italy 24-26, Romania - Namibia 20-8.
- 13 iunie:
Argentina XV - Emerging Italy 40-30, Namibia - Spania 34-32, Romania - Uruguay 40-0.
- 18 iunie:
Uruguay - Spania 16-0, Namibia - Emerging Italy 38-26, România - Argentina XV 20-8.
(Sursa: FR Rugby)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu