vineri, 1 iulie 2016

32 de sportive în calificări la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin




Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin, turneu internaţional din calendarul mondial ITF cu premii totale de 10.000 dolari va fi găzduit de arenele CFR Iaşi, în perioada 2-10 iulie 2016.
În după-amiaza zilei de vineri, 1 iulie, în prezenţa supervisorului ITF Dan Nicolae (din Bucureşti), a arbitrului Dumitru Bucur (tot din Bucureşti) şi a organizatorilor de la CS CFR Iaşi (directorul de turneu Vergil Aghion, directorul sportiv şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu, directorul economic Lucian Mihalache) au avut loc înscrierile în proba de simplu, din calificări, acolo unde vor evolua 32 de sportive din România, Ungaria, Republica Moldova, Cehia, prima favorită fiind moldoveanca din stânga Prutului, Alexandra Perper (24 ani, locul 493 WTA), care a primit un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi.
Sâmbătă, pe 2 iulie, începând cu ora 10.00, vor avea loc cele 16 partide din turul I al calificărilor, după cum urmează:
TERENUL 1 "ILIE NĂSTASE":
- De la ora 10:00:
Simona CRIVEI - Maria TOMA;
Andreea CULA - Iulia Maria FARCAŞ        
- Nu înainte de ora 13:00:
Nicoleta Cristina BĂJESCU - Teodora STÎNGĂ;    
Bianca Elena MIHĂILESCU - Ioana IVAN;
- Nu înainte de ora 16:00:
Clara Patricia RIZEA - Elena Mădălina CĂPRARU;
Alexandra PERPER (Rep. Moldova) [1] - Andreia BEBERECHI.             
TERENUL 2 "ION ŢIRIAC":
- De la ora 10:00:
Ştefana ANDREI - Elena SAVA;     
Ana-Maria GAVRILOVICI - Gabriela Aura ZARNOVEANU;
- Nu înainte de ora 13:00:
Francesca Dorothea CIUTESCU - Ioana BOGDAN;          
Denisa CHERECHEŞ - Paula Mihaela ONIŢA;
- Nu înainte de ora 16:00:
Iulia Maria IVAŞCU [2] - Csenge FURAK (Ungaria).
TERENUL 4 "FLORENŢA MIHAI":          
- De la ora 10:00:
Giana CORMOS - Ioana TOANCHINA;     
Branduşa Antonia GRASU - Diana IACOB (14 ani, de la TC Micul AS Iaşi);
- Nu înainte de ora 13:00:
Ioana GUNA - Luana STANCIU;
Natalie CVACKOVA (Cehia) [3] - Maria Victoria NEGOIŢĂ;
- Nu înainte de ora 16:00:
Barbora KIJASOVA (Cehia) - Oana IRIMESCU.
Duminică vor avea loc finalele din calificări (8 meciuri), iar câştigătoarele vor promova pe tabloul principal al probei de simplu.
Deşi evoluează acum doar în calificări, moldoveanca Alexandra Perper are cel mai bun clasament din tot turneul de la arenele CFR Iaşi şi dacă se înscria iniţial în competiţie, ea devenea prima favorită a Trofeului Municipiului Iaşi. Primind astăzi un wild-card de participare din partea organizatorilor, Alexandra Perper va juca totuşi la Iaşi, chiar dacă la început la "munca de jos", din calificări. În 2016, Alexandra Perper (Republica Moldova) a câştigat două turnee ITF în proba de simplu, ambele la Galaţi şi alte trei în proba de dublu, la Hammamet (Tunisia) şi la Galaţi (de două ori), alături de partenerele Nika KUKHARCHUK (Rusia), Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova) şi respectiv Ioana Loredana ROŞCA (România).
Pe tabloul principal al probei de simplu, au mai primit wild-carduri de participare din partea FR Tenis şi CS CFR Iaşi, româncele Ilona Georgiana GHIOROAIE, Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ, respectiv Andreea PRISACARIU (16 ani, este ieşeancă) şi cipriota Maria SIOPACHA.
Vă reamintim că luni, 4 iulie, de la ora 11.00, restaurantul CFR Iaşi, din incinta bazei sportive CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, va găzdui conferinţa de presă oficială de deschidere a turneului internaţional de tenis - Trofeul Municipiului Iaşi, competiţie organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu