miercuri, 13 iulie 2016

La CS CFR Iaşi: Campioni la sport, campioni la învăţătură!



Ionuţ Condrea şi Ştefan Lincu

Echipa de popice tineret CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit în acest an, 2016, o performanţă incredibilă. În luna aprilie, la Ploieşti, în cadrul turneului final, unde au participat şase formaţii (primele două clasate din cele trei serii existente), tinerii popicari ieşeni au cucerit al şaptelea titlu de campioni naţionali din ultimele opt sezoane. La această performanţă s-a intercalat doar medalia de bronz obţinută anul trecut! Deci, în ultimele opt sezoane din Campionatul Naţional de popice pentru tineret (Under 23), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit şapte medalii de aur şi una de bronz, fapt unic în întrecerea lansatorilor din România, în competiţia masculină.

Echipa campioană din 2016 a fost alcătuită din Ionuţ Condrea, Ştefan Lincu, Sebastian Biţă, Cristian Toma, Ştefan Ouatu, Cristian Antăluţe şi Iulian Cucu jr, antrenorii formaţiei de la "Gara Mare" fiind Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea.
În întrecerea seniorilor, cu trei juniori în lot (Ştefan Lincu, Ionuţ Condrea, Sebastian Biţă), CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit vicecampioană naţională în 2016 şi a cucerit medalia de argint în Liga I, în urma turneului final desfăşurat tot la Ploieşti.
În luna mai 2016, doi dintre tinerii sportivi ieşeni, Ionuţ Condrea şi Ştefan Lincu, au reprezentat România la Campionatele Mondiale de popice de la Novigrad (Croaţia), unde au reuşit rezultate meritorii.
Împreună cu ploieşteanca Elena Loredana Vişan, ieşeanul Ştefan Lincu a cucerit o medalie de bronz la perechi mixte, la Cupa Mondială pentru cadeţi (U 18), de la Novigrad. Iar tinerii popicari Ionuţ Condrea (23 ani) - 595 p.d. şi Ştefan Lincu (18 ani) - 584 p.d., ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, au avut o contribuţie majoră la recordul României pe echipe, la Campionatul Mondial de popice pentru juniori (U 23), tot de la Novigrad (Croaţia), acolo unde formaţia ţării noastre a reuşit 3493 popice doborâte, sub îndrumarea antrenorului emerit Remus Antimirescu (tot de la CFR Olimpia ACB Iaşi).
Reveniţi acasă după aceste multiple succese sportive şi punând "burta pe carte", iată că tinerii popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi au prins "podiumul" performanţelor şi la... învăţătură!
În urmă cu puţine zile, Ionuţ Condrea a absolvit cu o notă generală de 9.20 şi cu nota 10.00 la licenţă Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi, devenind inginer au acte în regulă! El va continua încă doi ani studiile universitare, în cadrul unui masterat.
Alţi trei tineri popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi au făcut şi ei un nou pas important în viaţă, reuşind să treacă cu brio de examenul de bacalaureat.
Absolvenţii cu BACUL luat sunt talentaţii sportivi Ştefan Claudiu Lincu (Liceul cu Program Sportiv Iaşi), Cristian Toma (Colegiul Economic Administrativ Iaşi) şi Sebastian Andrei Biţă (Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iaşi). De data aceasta, pe primul loc la BAC-ul popicarilor ieşeni s-a clasat Sebastian Andrei Biţă, cu o notă meritorie, de 8.65, ceea ce demonstrează din nou că sportul poate face casă bună şi cu cartea, mai ales la CS CFR Iaşi! Iar cei trei "foşti" elevi ieşeni doresc să devină, din toamnă, studenţi! Să le dorim mult succes!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu