duminică, 10 iulie 2016

Manifestări estivale la mare înălţime, în cadrul ALPI!




Şedinţa din 10 iulie 2016 a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) a debutat cu alocuţiunea directorului Mihai Batog-Bujeniţă, care a prezentat câteva probleme administrative, dar şi câteva evenimente literare la care membrii grupării moldave au luat parte.
S-a menţionat lansarea cărţii păstorită de Corneliu Carp, „Visul și umbra unui artist ieșean - Destăinuiri din manuscrisele  scriitorului Sandu Teleajen", acolo unde actorul Petrică Ciubotaru a dat un recital de zile mari, prin vorbele rostite la recenta manifestare de la Muzeul Unirii din Iaşi.
În continuare, în unanimitate, s-a votat ca Asociaţia ieşeană să ofere două diplome de excelenţă românilor din diasporă, care locuiesc în Germania de mai mulţi ani, mai precis doamnei Ionela van Rees-Zota (din Nürnberg) şi domnului Georg Barth (din Passau), cei care promovează realizările membrilor ALPI în Europa. Mai mult chiar, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota, revista "Vocea Ta" dedică o pagină membrilor ALPI, în fiecare lună, publicaţia fiind distribuită în patru ţări, în Austria, Germania, Belgia şi Olanda.
În continuare, domnul comandor Mihai Batog-Bujeniţă a invitat scriitorii ieşeni să trimită spre publicare produsele literare pentru revista Booklook (care va ajunge la numărul 40 în cel mai scurt timp) şi pentru cartea "Cotnari 2017".
Referitor la unele "evenimente" din ultima perioadă, din lumea literaţilor, scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă (care a primit recent şi o diplomă de excelenţă din partea Primăriei Municipiului Iaşi şi TVR Iaşi, în cadrul FIE Iaşi), a mai menţionat: "Când primim o carte, e bine să o citim! Deoarece, putem învăţa cum să scriem sau cum să nu scriem!".
Manifestarea de la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi a continuat cu lecturarea ultimelor creaţii personale, cei prezenţi pe "ring", în faţa colegilor, fiind Vasile Larco (care şi-a prezentat şi cartea sa de poezii „Cânta un sturz prin ciritei”), Georgeta Paula Dimitriu, Nicolae Viziteu, Doina Toma, Elena Mândru, Mihai Haivas (care a prezentat și o cronică a Festivalului de la Cluj, recent încheiat, unde, din partea ALPI au fost prezenți epigramiștii Mihai Haivas și Elena Mândru), Val Andeescu (care a prezentat revista Meridianul Cultural Românesc - nr. 6 și cartea scriitorului Valeriu Lupu, eminoscolog, din Bârlad, întitulată: „Mihai Eminescu în perspectivă medicală și  socială”), Vasile Ungurașu, Dumitru Ivas, Aurel Baican, Aurel Popescu (revenit în ALPI după o absenţă de 2 ani!), Constantin Profir, Corneliu Carp (care a prezentat și el volumul „Visul și umbra unui artist ieșean - Destăinuiri din manuscrisele  scriitorului Sandu Teleajen"), Mihai Stancu, Cristinel Cojocaru.
Scriitorul Mihai Haivas a menţionat că, în curând, se va tipări volumul al III-lea din Culegerea de epigrame publicate în cotidianul Bună Ziua Iaşi, iar comandorul şi directorul ALPI, Mihai Batog-Bujeniţă, şi-a invitat "subalternii" la manifestarea literară de la Muzeul Codreanu din Iaşi, din ziua de 24 iulie 2016, ora 11.00. Acelaşi Mihai Batog-Bujeniţă l-a felicitat pe jurnalistul Dan Teodorescu, care a publicat recent o poezie în "Revista Familiei", din Israel, la rubrica "Colţul poetului". A fost prezentată şi cartea-pilot "Nuanţe", de Doina Toma, care va fi editată în perioada următoare şi care va avea lansarea la Muzeul Unirii din Iaşi, pe 24 septembrie 2016.
Ședința s-a încheiat cu obișnuita fotografie de grup, următoarea "şezătoare literară" în cadrul ALPI fiind programată duminică, 14 august 2016, tot la Biblioteca Judeţeană "Gherghe Asachi" Iaşi şi tot de la ora 10:00.
DAN TEODORESCU & VASILE LARCO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu