miercuri, 27 iulie 2016

Francezul Yannick Jankovits a devenit primul favorit al Trofeului Municipiului Iaşi la tenis



În perioada 6-14 august 2016, arenele CFR Iaşi vor găzdui al doilea turneu al verii din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi, de data aceasta fiind vorba de varianta lui masculină, cu premii totale de 25.000 dolari.
Ziua de 26 iulie a fost ultima în ceea ce priveşte retragerile oficiale de la competiţia de la Iaşi, din România, iar după acest "eveniment", lista cu cei 18 jucători nominalizaţi de ITF pe tabloul principal de "32" se prezintă astfel:
1. Yannick JANKOVITS (FRANŢA)            locul 284 ATP
2. Maxime CHAZAL (FRANŢA)                          298 ATP
3. Hernan CASANOVA (ARGENTINA)               313 ATP
4. Petru-Alexandru LUNCANU (ROMÂNIA)       353 ATP
5. Dragoş DIMA (ROMÂNIA)                             363 ATP
6. Peter TOREBKO (GERMANIA)                      373 ATP
7. Karim-Mohamed MAAMOUN (EGIPT)            399 ATP
8. Martin CUEVAS (URUGUAY)                         419 ATP
9. Vladyslav MANAFOV (UCRAINA)                  464 ATP
10. Miliaan NIESTEN (OLANDA)                         501 ATP
11. Fred GIL (PORTUGALIA)                             591 ATP
12. Vadim ALEKSEENKO (UCRAINA)               665 ATP
13. Teodor-Dacian CRĂCIUN (ROMÂNIA)         722 ATP
14. Alexis MUSIALEK (FRANŢA)                       729 ATP
15. Francois-Arthur VIBERT (FRANŢA)              759 ATP
16. Mircea-Alexandru JECAN (ROMÂNIA)          801 ATP
17. Jerome INZERILLO (FRANŢA)                     814 ATP
18. Andrei-Ştefan APOSTOL (ROMÂNIA)          829 ATP
Din păcate, pe 26 iulie s-au retras din turneul ieşean spaniolul Gerard GRANOLLERS-PUJOL (27 ani, locul 344 ATP), câştigătorul ediţiei de anul trecut în proba de simplu, dar şi sârbul Nikola MILOJEVIC (21 ani, locul 217 ATP) fostul nr. 1 mondial la juniori, în 2013, care a preferat să evolueze la turneul de numai 10.000 dolari din Egipt, de la Sharm El Sheikh.          

* 28 de turnee câştigate în carieră

Să mai menţionăm că, deşi a avut pentru turneul de la Iaşi prioritatea de participare nr. 6 (ultima), francezul Yannick Jankovits a preferat să evolueze la Trofeul Municipiului Iaşi, din perioada 6-14 august 2016, la cel mai mare turneu organizat vreodată în străvechea Capitală a Moldovei din dreapta Prutului.
La 29 ani (s-a născut pe 6 ianuarie 1987), francezul Yannick Jankovits a început tenisul de la 4 ani (!!!), iar acum este antrenat de Jean-François Jankovits.
În prezent, la simplu, el este pe locul 284 ATP, cea mai bună clasare fiind pe locul 226 ATP, pe 14 septembrie 2015.
În proba de dublu, jucătorul francez este clasat pe locul 275 ATP, cea mai bună clasare fiind pe locul 255, în data de 20 iunie 2016.
Are numeroase titluri câştigate în carieră, în foarte importante turnee ITF. La simplu, a cucerit 13 trofee, în perioada 2012-2016, la competiţiile la care a participat în Grecia (1 turneu), Turcia (5 turnee), Tunisia (3 turnee), Israel (3 turnee), Egipt (1 turneu).
La dublu, alături de partenerii săi, a câştigat multe turnee, 15 la număr, în perioada 2011-2016. Yannick Jankovits s-a impus în probele de dublu din cadrul turneelor din Finlanda, Grecia, Turcia, Franţa, Elveţia, Italia. Titlurile cucerite la dublu masculin, cu menţionarea partenerilor de cuplu, au fost următoarele:    
- 2016: Italia F4 Futures (IH) - cu M. ROY; Italia F9 Futures (CL) - cu E. CREPALDI; Fergana Challenger (H) - cu L. MARGAROLI;
- 2015: Elveţia F2 Futures (IC) - cu P. HAENLE; Franţa F7 Futures (IH) - cu A. SIDORENKO; Turcia F16 Futures (H) - cu H. NYS; Turcia F23 Futures (H) - cu J. DUBAIL; Turcia F26 Futures (H) - cu H. NYS;
- 2014: Turcia F36 Futures (H) - cu N. ROSENZWEIG;
- 2013: Elveţia F1 Futures (IC) - cu J. DUBAIL;
- 2012: Grecia F2 Futures (OC) - cu G. VON MASSOW; Turcia F33 Futures (H) - cu E. ROUSSET; Franţa F19 Futures (IH) - cu A. SIDORENKO; Grecia F5 Futures (OC) - cu A. JAKUPOVIC;
2011:  Finlanda F2 Futures (CL) - cu J. ESPASANDIN.
Aşadar, până în prezent, Yannick Jankovits a câştigat 28 de turnee (13 la simplu şi alte 15 la dublu) şi el doreşte să cucerească pe viitor alte turnee, inclusiv pe cel de la Iaşi!
În afară de românii Petru Alexandru Luncanu, Dragoş Dima, Teodor-Dacian Crăciun, Mircea-Alexandru Jecan şi Andrei-Ştefan Apostol, cu siguranţă vor evolua pe tabloul principal şi tinerii ieşeni Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani) şi Tudor Ştefan Gheorghiţă (17 ani), care vor primi wild-carduri de participare din partea CS CFR Iaşi.

* Turneul ieşean va începe cu proba de simplu din calificări


În perioada 6-8 august, la arenele CFR Iaşi se vor juca meciurile din calificările probei de simplu, de pe tabloul de "48". În calificări, pe tabloul de "48", ITF a nominalizat 42 jucători din Franţa, Suedia, România, Israel, Uruguay, Italia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Rep. Moldova, toţi jucătorii făcând parte din clasamentul ATP şi cel naţional, începând cu locul 849 ATP. Din România, sunt calificaţi direct în calificări jucătorii Nicolae FRUNZĂ, Bogdan BORZA, Luca George TATOMIR, Victor Vlad CORNEA, George BOTEZAN, Călin MANDA, Andrei MARINESCU, Sergiu Ioan BUCUR, Răzvan BOBLEAGĂ, Cosmin ONŢICA, William Emanuel BIRĂU, Vladimir FILIP, Marius FROSA, Mihaita Daniel DAMIAN, Sorin Andrei IORDACHE, Eduard VLĂSCEANU, Valentin VANŢĂ, Mihnea BARA, Sergiu Darie MEDEŞAN, Vlad PROTOPOPESCU, Marian Petre PRĂJESCU, Nicolae BACIU, Angel Ştefan RÂŞCU, Mihnea Lorin Ştefan TURCU, Vlad Corneliu POP, Vlad Cristian MOCANU, Radu Dimitrie HRISTACHE ZGONDEA, Andrei Cosmin HOLBAN, Răzvan Marius CODESCU.
CS CFR Iaşi va acorda cele 3 wild-carduri din calificări în după-amiaza zilei de 5 august, în momentul înscrierii sportivilor în competiţia de la arenele CFR Iaşi.
Tot la turneul ieşean va mai fi şi proba de dublu, pe un tabloul de "16" perechi.
În acest moment există şi o listă alternativă de 40 jucători, care aşteaptă la "cotitură" accederea în calificări, printre ei fiind sportivi din România, Canada, Rep. Moldova, Franţa, Bulgaria, Australia, SUA, Turcia, Maroc, Argentina, Italia. Marea Britanie, Ungaria, Rusia. Pe primele poziţii se află Radu George CHERECHEŞ (România), Andi JIANU (România), William TUTECKY (Canada), Dan Alexandru TOMESCU (România), Vasilii DONŢU (Rep. Moldova), Andrei AFILIPOAEI (Canada) şi binecunoscutul Patrick GRIGORIU (România).
Finalele turneului de la arenele CFR Iaşi sunt programate vineri, 12 august, la dublu şi duminică, 14 august, la simplu.
Turneul internaţional de tenis masculin Trofeul Municipiului Iaşi - 2016, ajuns la ediţia a 8-a (a 14-a per total turnee ITF derulate la Iaşi) este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Pe perioada competiţiei, intrarea spectatorilor este liberă la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, din cartierul Alexandru cel Bun. Directorul de turneu este antrenorul ieşean de tenis Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu