luni, 25 iulie 2016

Trei tineri tenismeni ieşeni vor reprezenta România la "Summer Cup 2016"



Andreea Prisacariu
Cupele europene de vară în tenisul juvenil sunt organizate de "Tennis Europe", pe categorii de vârstă (U 14, U 16, U 18) şi pe zone de calificare. Vor fi opt locuri de calificare la turneele finale pentru fiecare categorie, patru la feminin şi alte patru la masculin.

Un total de 184 de echipe naționale au intrat în 2016 în aceste cupe de vară, la cele trei grupe de vârstă.
La U 14, calificările au avut loc în intervalul de timp 26-28 iunie, iar finala a fost programată în perioada 1-3 iulie.
Au câştigat: Italia (România a fost pe locul 5 din 8 echipe de la turneul final de la Murcia - Spania) - la masculin, respectiv Ucraina (România nu a prins finala de la Loano - Italia) - la feminin.
La U 16, grupele de calificare sunt în perioada 27-29 iulie, iar finala pe 1-3 octombrie.
La U 18, calificările se vor juca în perioada 27-29 iulie, iar finalele pe 1-3 august (la băieţi) şi 16-18 septembrie 2016 (la fete).
În turneele de calificare de la U 16, la masculin, grupele sunt următoarele:
- Grupa A - Latiano (ITA);
- Grupa B - Slobozia (ROU);
- Grupa C - Vinaros (ESP);
- Grupa D - Londra (GBR).
În grupa de la Slobozia participă echipele din Belarus, Bosnia
& Herţegovina, Croaţia, Franţa, România, Rusia, Slovacia, Slovenia. În echipa România vor evolua ieşeanul Cezar Creţu, Filip Cristian Jianu, Ştefan Paloşi, căpitanul-nejucător fiind Gabriel Moraru.
Tot la U 16, dar la feminin, grupele de calificare sunt programate la:  
- Grupa A - Rakovník (CEH);
- Grupa B - Northumberland (GBR);
- Grupa C - Curtea de Argeş (ROU);
- Grupa D - Berlin (GER).
În grupa de la Curtea de Argeş vor juca echipele din Bosnia
& Herţegovina, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia. În echipa România vor juca ieşencele Oana Smaranda Corneanu şi Andreea Prisacariu, apoi Mihaela Lorena Mărculescu, căpitanul nejucător fiind Mircea Rădulescu.
Aşadar la "U 16", echipele României vor avea în componenţa lor şi trei jucători originari din Iaşi, pe Cezar Creţu, respectiv Oana Smaranda Corneanu şi Andreea Prisacariu.
În direct din Curtea de Argeş, ieşeanca Andreea Prisacariu, care a evoluat în iunie 2016 şi la Trofeul Municipiului Iaşi de la arenele CFR Iaşi, turneu internaţional din calendarul mondial ITF cu premii de 10.000 dolari, ne-a declarat: "Mulţumim mult celor care ne susţin, mai ales ieşenilor noştri care sunt mereu alături de noi. Vrem să ajungem la turneul final, deci luptăm pentru victorii într-o grupă dificilă, dar nimic nu este imposibil!".
La "U 18", grupele de calificare se vor disputa astfel:
Masculin:
- Grupa A - Veska (CEH);
- Grupa B - La Rochelle (FRA);
- Grupa C - Piestany (SVK);
- Grupa D - În Ungaria.
În grupa de la La Rochelle (Franţa) vor evolua echipele din Belgia, Estonia, Franţa, Grecia, România, Suedia, Ucraina. Pentru România vor evolua juniorii Vlad Andrei Dancu,
Călin Manda, Alexandru Vasile Manole, căpitanul nejucător fiind Claudiu Valentin Munteanu.
Feminin:
- Grupa A - Most (CEH);
- Grupa B - Trani (ITA);
- Grupa C - Arad (ROU);
- Grupa D - În Ungaria.
În grupa de la Arad vor evolua echipele din Bulgaria, Croaţia, România, Rusia, Serbia, Spania. Pentru România vor juca junioarele Georgia Andreea Crăciun, Ioana Mincă, Miriam Bianca Bulgaru, iar căpitanul-nejucător va fi Bogdan Popovici.

* Ieşeanul Răzvan Aghion luptă pe terenurile de tenis din Vrancea

Vă mai informăm că Răzvan Aghion (doar 12 ani şi jumătate, de la CS CFR Iaşi, însoţit de antrenorul şi bunicul Vergil Aghion) concurează în aceste zile la turneul "Vrancea Trophy-Trofeul George Bucuroiu" pentru categoria 14 ani, de la Focşani, acolo unde a ajuns în finala probei de dublu, alături de David Perju (Dinamo Bucureşti).
După ce a pierdut la simplu, jucând accidentat, Răzvan Aghion s-a calificat şi în sferturile de finală la dublu mixt, alături de Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi), cei doi ieşeni urmând a juca cu perechea Matei Palcău / Francesca Feodorov (CS Ştiinţa Constanţa, cap de serie nr. 2).
Începând cu 13 august 2016, acelaşi Răzvan Aghion va lua drumul Belgiei, unde va juca în trei turnee internaţionale, primul la Nivelles şi celelalte două la Bruxelles.
În final, să mai menţionăm că în perioada 6-14 august 2016, CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, va organiza în propria arenă din cartierul Alexandru cel Bun turneul internaţional masculin "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii totale de 25.000 dolari. Va fi cel mai mare şi puternic turneu de tenis organizat vreodată la Iaşi, din calendarul mondial ITF, competiţie la care Primăria Municipiului Iaşi va acorda premiile puse în joc.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu