miercuri, 6 iulie 2016

Victorie pentru Andreea Prisacariu, dar înfrângere pentru Michele-Alexandra Zmău la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis


Michele-Alexandra Zmău


Miercuri, 6 iulie 2016, în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin au avut loc 13 partide de pe tablourile principale de simplu şi dublu.
La simplu s-au disputat ultimele 9 meciuri din turul I, iar la dublu s-au jucat sferturile de finală.
În proba de simplu au evoluat şi ieşencele Andreea Prisacariu (16 ani) şi Michele Alexandra Zmău (20 ani), ambele jucând în faţa unor adversare extrem de puternice. În al doilea meci de pe terenul 1, tânăra speranţă a României în "sportul alb", ieşeanca Andreea Prisacariu (doar 16 ani) a învins-o în trei seturi pe galonata Camelia-Elena Hristea (25 ani, favorita nr. 5 a competiţiei) după o dispută întinsă pe durata a 2 ore şi 5 minute.
În primul meci de după-amiază, tot pe terenul 1 al arenei ceferiste din cartierul Alexandru cel Bun, ieşeanca Michele-Alexandra Zmău (20 ani) a întâlnit-o pe bucureşteanca Andreea Ghiţescu (19 ani, antrenată de binecunoscutul Gabriel Moraru, cel care a câştigat în anii din urmă competiţia de la Iaşi, pe timpul când era jucător de top în ţara noastră). După o luptă întinsă pe durata unei ore şi 12 minute, în faţa unei apărătoare experimentate şi vădit "sufocată" de căldura din luna lui Cuptor, Alexandra Zmău a pierdut în două seturi disputa, în care a câştigat doar patru game-uri. După partidă, vădit emoţionată în faţa propriilor "fani" şi a primului ei antrenor de la CS CFR Iaşi, Vergil Aghion, "Misha" Zmău a declarat doar atât: "Nu mai pot, efectiv nu mai pot... ".
Tot la simplu, au obţinut victorii scontate moldoveanca Anastasia Vdovenco (câştigătoarea ediţiei de la Iaşi, din 2015), bucureşteanca Irina Fetecău (cap de serie nr. 2, fiica comentatorului sportiv Adrian Fetecău, care este şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ), dar dinamovista Cristina Adamescu (20 ani, favorita nr. 3 a turneului) a pierdut în trei seturi în faţa Andreei Amalia Roşca (doar 17 ani, de la CS AS Club Politehnica Bucureşti).
La dublu, perechea cu nr. 3 pe lista favoritelor, alcătuită din austriaca Peckl (26 ani) şi italianca Tona (21 ani) a fost eliminat din competiţie de cuplul juvenil românesc Bejenaru (19 ani) / Roşca (17 ani).
Rezultatele au fost următoarele:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
Andreea Amalia ROŞCA (România) - Cristina ADAMESCU (România) [3] 4-6, 7-5, 6-1;  Camelia-Elena HRISTEA (România) [5] - Andreea PRISACARIU (România) 6-1, 2-6, 2-6.
Andreea GHIŢESCU (România) - Michele Alexandra ZMĂU (România) 6-1, 6-3; 
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] 5-7, 0-6.
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
Perechea Davesne-Fetecău în proba de dublu
Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova) [4] - Kerstin PECKL (Austria) 6-1, 6-2;            
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Natasha BREDL (Austria) 6-0, 6-3; 
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România) 6-3, 4-6, 6-4.
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2] 1-6, 2-6.
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
Miriana TONA (Italia) [6] - Simona IONESCU (România) 5-7, 0-6; 
Csenge FURAK (Ungaria) - Irina FETECĂU (România) [2] 0-6, 1-6; 
Maria SIOPACHA (Cipru) - Teodora STÎNGĂ (România) 1-6, 1-6.
Kerstin PECKL (Austria) /Miriana TONA (Italia) [3] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România) 2-6, 3-6;
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România) 6-1, 6-2.
Joi, pe 7 iulie, sunt programate meciurile din optimile de finală la simplu şi cele două semifinale de la dublu, după următorul program:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- De la ora 10:00:
Gabriela TALABĂ (România) - Elena-Teodora CADAR (România) [7];               
Alexandra PERPER (Republica Moldova) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE (România); Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [4] - Andreea GHIŢESCU (România);          
- Nu înainte de ora 17:00:
Andreea PRISACARIU (România) - Ioana IVAN (România).
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
- De la ora 10:00:
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Andreea Amalia ROŞCA (România);
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Irina FETECĂU (România) [2];          
- Nu înainte de ora 16:00:
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România).
Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2].             
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
De la ora 10:00:
Natalie CVACKOVA (Cehia) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8];        
Simona IONESCU (România) - Teodora STÎNGĂ (România).

* Un meci între două generaţii la arenele CFR Iaşi

De menţionat că ieşeanca Andreea Prisacariu (doar 16 ani) va evolua joi după-amiază în faţa experimentatei Ioana Ivan (33 ani, venită din calificări, originară din Timişoara, fostă jucătoare pe locul 258 WTA pe 17 septembrie 2001, care a revenit în 2016 în circuitul ITF, după o pauză de 6 ani), într-un meci în care se vor confrunta, de fapt, două generaţii... "Ivan este mult mai experimentată decât Prisacariu, dar Andreea poate obţine un nou succes aici, la Iaşi, la ea acasă !", ne-a declarat antrenorul Alexandru Cojocaru, cel care o pregăteşte pe Andreea Prisacariu de mai mulţi ani, pe terenurile de tenis din Bucureşti.
"În fiecare an vrem să facem câte un pas, inclusiv la Iaşi vrem să urcăm cât mai sus", ne-a mai declarat reporterul sportiv Adrian Fetecău, referitor la fiica sa, Irina Fetecău, care miercuri a reuşit pe arenele CFR Iaşi două victorii extrem de importante, la simplu şi dublu. "După tenis plec la box, la Centura de Aur de la Sala Polivalentă ieşeană, nu scap eu aşa o gală...", ne-a mai spus confratele de la Radio România Actualităţi Adrian Fetecău, specialist în sportul cu mănuşi, prezent an de an la arenele CFR Iaşi, alături de fiica sa Irina, care este şi studentă în anul al doilea la Facultatea de Jurnalism şi Comunicare, din cadrul Universităţii din Capitală!

* Finalele sunt vineri şi duminică, pe 8 şi 10 iulie 2016

Vă reamintim că turneul ITF de la arenele de tenis CFR Iaşi are premii totale de 10.000 dolari şi este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
În urma discuţiilor purtate astăzi cu supervisorul ITF - dl. dr. Dan Nicolae, finalele Trofeului Municipiului Iaşi la tenis vor avea loc astfel:
- Vineri, 8 iulie 2016, ora 17.00 - finala probei de dublu feminin;
- Duminică, 10 iulie 2016, ora 11.00 - finala probei de simplu feminin.
Ambele finale, înregistrate şi redate apoi pe "Youtube", vor fi urmate de festivităţile de premiere aferente.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu