vineri, 12 august 2016

Condiţiile meteo au perturbat desfăşurarea Trofeului Municipiului Iaşi la tenis



Ploaia căzută peste Iaşi în ultima perioadă a fost excelentă pentru agricultură, dar nu şi pentru turneul internaţional de tenis masculin "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi.
Deşi au fost încercate mai multe variante, ca unele partide programate în sferturile de finală ale probei de simplu să fie mutate pe terenurile de la Coreco Iaşi şi Gruco Tomeşti, din condiţii meteo şi strict regulamentare acest lucru nu s-a putut realiza.
Aşadar, la arenele de tenis CFR Iaşi, în seara zilei de vineri, 12 august, s-a disputat doar a doua semifinală a probei de dublu, cu următorul rezultat final: Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] -
Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3] 2-6, 6-4 [10-7].
La arenele CFR Iaşi s-au mai jucat, tot vineri, şi patru game-uri din primul sfert la simplu, Luncanu - Chazal 2-2, iar după aceea meciul s-a întrerupt din cauza ploii. La "Coreco", s-a jucat Maamoun - Casanova 0-40 (în primul game), iar după aceea  meciul s-a întrerupt!
Supervisorul ITF al turneului ieşean cu premii de 25.000 dolari, bucureşteanca Mihaela Testiban, a programat sâmbătă, pe 13 august, de la ora 10.30, la arenele CFR Iaşi, următoarele partide din proba de simplu (sferturi de finală şi semifinale):
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3] - meciul se va relua de la scorul de 2-2 în primul set;
- Dragos DIMA [4] - Peter TOREBKO [6]  
- Nu înainte de ora 14:00 se va juca prima semifinală a probei de simplu.
La o oră încă nestabilită, se va încerca şi disputarea finalei de dublu, Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL / Victor Vlad CORNEA (ambii din România). Totuşi, dacă Luncanu câştigă sâmbătă primul sfert de finală, finala de dublu va fi reprogramată duminică, deoarece un jucător nu poate disputa trei meciuri în aceeaşi zi! Perechea câştigătoare la dublu va primi un premiu impozabil de 1.550 dolari şi 27 puncte ATP.
Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia, jucător de origine română) - Eros SIRINGO (Italia).  
- Nu înainte de ora 15:00 se va juca a doua semifinală a probei de simplu.
Dacă condiţiile meteo nu vor perturba din nou turneul de la arenele CFR Iaşi, duminică, 14 august, probabil de la ora 11.00, va avea loc finala probei de simplu, acolo unde câştigătorul va primi un premiu impozabil de 3.600 dolari şi 27 puncte în clasamentul mondial ATP.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu