sâmbătă, 20 august 2016

Doar bara lui Andrei Cristea...



Etapa a V-a din prima ligă de fotbal a fost deschisă vineri seara, pe 19 august, în Dealul Copoului, cu meciul CSM Politehnica Iaşi-Viitorul Constanţa 0-0. Ambele echipe au evoluat în această vară în "Europa League", dar fără prea mare succes în confruntările internaţionale.
Sub conducerea lui Nicolo Napoli, ieşenii nu au mai marcat un gol de trei meciuri, după ce au pierdut în deplasările de la Botoşani (0-1 în Cupa Ligii) şi Craiova (0-2 în runda cu nr. 4 din Liga I). Singura realizare a moldovenilor la poarta trupei lui Gică Hagi a fost şutul în bară expediat de Andrei Cristea, în min. 49. Dobrogenii au avut şi ei şanse de a deschide tabela de marcaj, dar portarul Branko Grahovac s-a opus de fiecare dată golului, iar Chiţu a ratat incredibil în min. 21!
Sub conducerea arbitrului de centru Sebastian Colţescu, au evoluat echipele:
- CSM Poli Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle, Mitic, Vasile Gheorghe (’79 - Ciucur), Ştefănescu (’65 - Târşa) – Andrei Cristea, Piccioni (’65 - Dan Roman). Antrenor: Nicolo Napoli.
- Viitorul Constanţa: Buzbuchi – Benzar, Ţîru, Boli, Ganea – R. Marin, D. Nedelcu, Purece (’79 - I. Filip) – Vînă (’46 - Casap), Chiţu (’57 - Cioablă), Nimely. Antrenor: Gheorghe Hagi.
De menţionat că Gică Hagi a fost primit cu aplauze de spectatorii de pe stadionul din Dealul Copoului, ceea ce l-a făcut să exclame: "Mă bucur că la Iaşi nu s-a uitat istoria...".
După patru meciuri disputate în campionat, CSM Poli Iaşi a acumulat 7 puncte şi are un golaveraj de 6-3.
Vineri, pe 26 august, de la ora 18.30, în etapa a VI-a, CSM Politehnica Iaşi va evolua în deplasare, împotriva formaţiei Concordia Chiajna.
Miercuri, pe 31 august, într-o restanţă din prima rundă, tot în deplasare, ieşenii vor juca împotriva echipei FC Steaua Bucureşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu