luni, 1 august 2016

La feminin, Electromureş Romgaz Târgu Mureş va fi singura reprezentantă a României în cupele europene de popice


În luna octombrie 2016 sunt programate cupele europene de popice. Campioanele naţionale vor evolua la Bolzano / Bozen (Italia) - la Cupa Mondială, vicecampioanele la Backa Topola (Serbia) - la Cupa Europei, iar echipele de pe locurile 3 şi 4 la Straubing (Germania) - la Cupa NBC.

La feminin, singura reprezentantă a României în aceste cupe europene va fi formaţia campioană Electromureş Romgaz Târgu Mureş, care va juca la Cupa Mondială din Italia, în perioada 4-8 octombrie 2016.
La Bolzano vor evolua formaţiile: BBSV Viena (Austria), KK "Mlaka" Rijeka (Croaţia), TJ Spartak Prerow (Cehia), Boule d'Or Soultz Sous Forets (Franţa), SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania, cu românca Ioana Antal, fostă Văidăhăzan, în lot), RÁKOSHEGYI VSE (Ungaria), ASKC Fugger Sterzing (Italia), CS Electromureș Romgaz Târgu-Mureș (România), KK Celje (Slovenia), KRISTAL Zrenjanin (Serbia), ZP Sport Podbrezová a.s. (Slovacia).
Pentru Cupa Mondială de la Bolzano, echipa feminină de popice a clubului din Târgu Mureş va avea în componenţa ei următoarele lansatoare: Baciu Doina-Victorița, Duka Tilda, Gyéresi Anna, Bornert Alexandrina, Suciu Alina, Ban Iulia-Adela, Bărdiță Bianca, Birtalan Antonia, Fekete Réka.
Conducerea tehnică:
- Antrenor principal: prof. Orosz Istvan.
- Antrenor secund: Seres Jozsef.
Conducerea administrativă:
- Președinte: sing. Kelemen K. Andrei.
- Vicepreședinte: Antal Matilda.
- Președinte de secție: Stan Ioan.
- Membru: Martina Emese.
De remarcat că echipa feminină "Electromureș Romgaz" a Clubului Sportiv Electromureș Târgu Mureș, este o reprezentantă de seamă a popicelor din România și nu numai, având în palmares 45 de trofee câștigate și numeroase alte clasări pe locurile 2 și 3 la diferite competiţii pe plan intern şi internaţional.
Trofeele din palmaresul clubului mureşean, un palmares de invidiat pentru multe grupări sportive din ţara noastră, sunt următoarele:
- Campionatul Național de popice pentru senioare - 27 titluri de campioane cucerite (în perioadele 1985-1991, 1993-1995, 1997-1999, 2001-2012, 2015-2016).
- Campionatul Național de popice pentru junioare / tineret U 23 - 10 titluri de campioane cucerite (1986, 1989, 1994-1995, 1999, 2011-2015).
- Cupa României de popice, la senioare - 1 trofeu cucerit (2016).
- Cupa Mondială - 4 trofee cucerite (1986-1987, 1999, 2005)
- Cupa Europei - 1 trofeu cucerit (2014).
- Liga Campionilor - 2 trofee cucerite (în 2002 şi 2006).
Despre participarea echipei feminine CS Electromureș Romgaz Târgu Mureş la cea de-a XXXVIII-a ediție a Cupei Mondiale (de la Bolzano/ Italia, din perioada 4-8 octombrie 2016), vicepreşedinta grupării mureşene, doamna Antal Matilda, ne-a declarat: "În primul rând ne-am propus să avem o participare onorantă.Vom merge la Bolzano cu gândul la îmbunătățirea propriilor performanțe și de ce nu la o clasare pe primele patru locuri. Nu va fi ușor, ne așteptăm la asta, dar pentru asta ne pregătim. Este o competiție grea, dar suntem încrezători, avem o echipă cu sportive de valoare cu care putem să reușim noi performanțe.
Totul ține de dăruire, ambiție și motivație. Avem încredere în noi și în șansa noastră.Vrem să demonstrăm că România contează, că valorile românești se păstrează și se transmit generațiilor următoare".
În competiţia masculină de popice, România va avea două reprezentante, pe CFR Cluj (la Cupa Mondială din Italia) şi CFR Olimpia ACB Iaşi (la Cupa Europei din Serbia).
Dorim succes tuturor formaţiilor de popice din ţara noastră, care în funcţie de locurile ocupate în aceste cupe vor promova în primul tur al Ligii Campionilor ! Hai România !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu