duminică, 14 august 2016

O finală mai scurtă la arenele CFR Iaşi




* Finala probei de simplu a turneului internaţional de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi" a fost adjudecată de românul Dragoş Dima, în faţa unui număr important de spectatori, care au apreciat evoluţia sportivului bucureştean, legitimat însă la CS Universitatea Cluj.

Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit duminică, 14 august 2016, finala probei de simplu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis masculin, turneu din cadrul circuitului mondial ITF, cu premii totale de 25.000 dolari.
Finala a fost însă mai scurtă, deoarece în setul al doilea, argentinianul Hernan Casanova (cap de serie nr. 2) a abandonat din motive medicale, la scorul de 2-6, 0-3 în faţa românului Dragoş Dima (nr. 4). Finala arbitrată de bucureştanul Lucian Stănciulescu (şeful Comisiei de Arbitraj din cadrul FR Tenis) a durat doar 48 minute, iar în primul set Casanova a condus cu 1-0 şi 2-1 la game-uri. În continuare, acuzând dureri puternice la umărul drept, el a pierdut apoi 8 game-uri consecutive, abandonând disputa în favoarea lui Dragoş Dima, sportiv născut la Ploieşti în urmă cu 24 ani, dar care se antrează cu Marcel Miron la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, chiar dacă el este legitimat în continuare la CS Universitatea Cluj.
De menţionat că Dragoş Dima, absolvent al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti, a cucerit cinci titluri în turneele ITF în probele de simplu, toate în 2016: unul la Opatija (Croaţia) şi alte patru în România, la turneele internaţionale de la Bucureşti, Bacău, Piteşti şi IAŞI.
În urma succesului obţinut duminică la Iaşi, Dragoş Dima a primit 27 puncte ATP şi un premiu impozabil de 3.600 dolari.
La Festivitatea de premiere care a urmat finalei probei de simplu, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, au luat cuvântul în faţa publicului, adresând cuvinte de laudă finaliştilor, dar şi organizatorilor şi sponsorilor, supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti), administratorul bazei sportive CFR Iaşi, Vasile Botezatu, antrenoarea Raluca Aghion şi cei doi jucători implicaţi în ultimul act al probei de simplu, Hernan Casanova şi Dragoş Dima.
Câştigătorul Dragoş Dima a menţionat: "Vin cu mare plăcere la arenele CFR Iaşi, pentru a juca un tenis de calitate. Mai cred că oraşul Iaşi este în TOP 3 din România, alături de Bucureşti şi Cluj. Sper să revin şi în 2017 la Iaşi, pentru a-mi apăra titlul cucerit astăzi. Acum îmi iau o pauză de câteva zile şi apoi voi evolua în Europa, doar în turneele de tip challenger. Cu cele 27 puncte cucerite acum, la Iaşi, sper să intru pe tablourile principale şi la turneele challenger".
Sâmbătă seară, în finala probei de dublu, am consemnat: Victor Mugurel Anagnastopol / Victor Vlad Cornea (ambii din România) - Petru Alexandru Luncanu (România) / Vladyslav Manafov (Ucraina) [nr. 1] 6-1, 3-6, [10-6].
Turneul de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi" a fost organizat, pentru al optulea an consecutiv la arenele CFR Iaşi, de către CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română la Tenis.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu