miercuri, 7 septembrie 2016

Rezultate promiţătoare pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi


Ionela Atincăi

La Arad, în perioada 6-9 septembrie 2016 se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere pentru juniori (U 20 - finalele) şi Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III.
La competiţia arădeană a participat şi "trupa" lui Dănuţ Fron de la CS CFR Iaşi, alcătuită din sportiva Ionela Atincăi (cat. 63 kg, doar 14 ani) şi speranţa olimpică Marius Pagu (cat. 28 kg, doar 11 ani).
La Campionatul Naţional de haltere pentru juniori I (Under 20), Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 40 kg -  la stilul smuls, 55 kg - la stilul aruncat şi 95 kg la totalul olimpic! De menţionat că la aruncat, ieşeanca Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, fiind mai grea decât adversara ei de pe locul 3 cu doar... 50 grame!
La Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III, ieşeanul Marius Pagu a încântat asistenţa şi a fost selecţionat pentru Centrul Olimpic de cadeţi de la Bistriţa, după următoarele rezultate meritorii, la doar 11 ani: 25 kg la smuls, 34 kg la aruncat şi 59 kg la totalul olimpic.
La finalul competiţiei la care au participat sportivii ieşeni, antrenorul Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) ne-a declarat: "Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor Ionela Atincăi şi Marius Pagu, care au dovedit un real talent. Atincăi este o mare valoare la doar 14 ani şi aştept să devină campioană naţională în 2017, la categoria sa de greutate şi vârstă. Pagu este şi el un copil talentat şi o mare speranţă olimpică. Felicitări ambilor sportivi ceferişti ieşeni şi cred că şi alte performanţe notabile vor fi realizate de ceilalţi halterofili de la clubul nostru.  De exemplu, Ilie Ciotoiu, care concurează la tineret pentru CS CFR Iaşi, se pregăteşte acum la lotul olimpic de la Bucureşti şi va participa în decembrie 2016 la Campionatele Europene din Israel, la categoria tineret, cu şanse de a urca pe podium!".
Să mai menţionăm că sportiva Bianca Grigoraş, care a început halterele la CS CFR Iaşi sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, iar acum concurează pentru CSŞ Galaţi, va participa, în cadrul cat. 53 kg, la Campionatele Europene de haltere din Polonia (Under 17 ani). Să-i dorim mult succes ieşencei noastre!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu