miercuri, 19 octombrie 2016

Sportivii ieşeni, pe podiumul "Europenelor" de karate tradiţional-fudokan de la Cracovia




În perioada 13-16 octombrie 2016, la CRACOVIA, în POLONIA, s-a desfăşurat cea de-a XXIII-a ediţie a CAMPIONATULUI EUROPEAN de KARATE TRADIŢIONAL-FUDOKAN pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori.  
Din lotul României au făcut parte şi 5 sportivi de la CS ENPI IAŞI (Bălăiaşa Dragoş, Ciubotariu Aurel, Postolache Octavian, Balaur Bianca, Bistriceanu Cristian) - la categoriile   cadeţi şi tineret şi un sportiv de la CS OLYMPIC IAŞI (Luca Alexandru) - la categoria tineret.
Delegaţia României a fost condusă de Nicolae Mărăndici – 7 DAN - preşedintele FRKT şi antrenorii lotului tricolor, Roxana Crucher şi Paul Pintilie.
La sfârşitul acestei competiţii din Polonia, România s-a situat pe locul 1 pe naţiuni, fiind urmată pe podium de Serbia şi Polonia.
Rezultatele celor două cluburi ieşene, în lupta lor pentru medalii, au fost următoarele:

*** CS ENPI IAŞI (PREŞEDINTE - ADĂSCĂLIŢEI CONSTANTIN - 5 DAN; ANTRENOR - PASCARU IRINA - 2 DAN):

Tineret:
- Bălăiaşa Dragoş: medalie de argint - la kata individual; medalie de argint - la fuguko; medalie de aur - la kata pe echipe, împreună cu Postolache Octavian, Lixandru Horaţiu
(de Dento Karate Kid - Ploieşti); medalie de argint - la embu masculin, împreună cu Postolache Octavian. 
- Ciubotariu Aurel: medalie de argint - la kumite individual; medalie de bronz - la fuguko; medalie de aur - la kumite pe echipe, împreună cu Postolache Octavian, Crecan Marc (de la Olimpia Bucureşti) şi Luca Alexandru (de la OLYMPIC Iaşi).
- Postolache Octavian: medalie de bronz - la Kumite individual.
Cadeţi:
- Balaur Bianca: medalie de bronz - la kumite pe echipe,   împreună cu Ştefan Diana (CSM Slatina), Podorica Andreea (Olimpia Bucureşti), Văleanu Raluca (ROXI DOJO Bucureşti); medalie de bronz - la kata individual.
- Bistriceanu Cristian: medalie de aur - la fuguko; medalie de aur - la kumite pe echipe.
Pentru sportivii de la CS ENPI Iaşi, sponsorii deplasării la Cracovia au fost: SC NPS SECURITY SRL,  COMPLEXUL COMERCIAL EGROS IAŞI, SC PANIFCOM SRL, SC STELCO SRL, SC TEOVAL SRL TG. FRUMOS, SC TAC-TAC SRL TG. FRUMOS, SC AGROILMAR SRL TG. FRUMOS, POPAS RAMI TG. FRUMOS, ANDREI RUGINĂ – ARKAS GRUP SRL.

*** CS OLYMPIC IAŞI (PREŞEDINTE şi ANTRENOR - LUCA PETRONEL – 3 DAN):

Tineret:
- Luca Alexandru: medalie de bronz - la kumite individual; medalie de aur - la kumite pe echipe, împreună cu Postolache Octavian, Crecan Marc (de la Olimpia Bucureşti) şi Ciubotariu Aurel (de la CS ENPI Iaşi).
Pentru delegaţia de la CS OLYMPIC Iaşi, sponsorie deplasării la Cracovia au fost SC MOLID TOTAL SECURITY SRL, SC LUCIMAR SRL -  VĂTAFU TRAIAN.  

* Conferinţă de presă pe teme de karate tradiţional la "INDIANA" ieşeană

 Miercuri, pe 19 octombrie 2016, Restaurantul INDIANA din zona ieşeană din Tg. Cucu a găzduit o reuşită conferinţă de presă pe teme de karate tradiţional, în care sportivii, antrenorii şi conducătorii celor două valoroase cluburi moldave au prezentat mass-mediei performanţele obţinute la Campionatele Europene de Karate Tradiţional-Fudokan din frumosul şi istoricul oraş polonez Cracovia.
În prezidiul manifestării au luat loc preşedinţii Constantin Adăscăliţei şi Petronel Luca, alături de sportivii medaliaţi Dragoş Bălăiaşa, Aurel Ciubotariu, Octavian Postolache, Cristian Bistriceanu şi respectiv Alexandru Luca.
Preşedinţii celor două grupări sportive ieşene au declarat, printre altele, următoarele:
- Constantin Adăscăliţei (CS ENPI Iaşi): "Rezultatele obţinute de sportivii ieşeni la Campionatele Europene de karate tradiţional-fudokan de la Cracovia au făcut cinste Iaşului şi României. Au fost 12 medalii cucerite în Polonia de sportivii noştri de la ENPI, iar în continuare ne vom pregăti pentru Europenele din Slovenia, de la sfârşitul lunii noiembrie 2016. Tot la Cracovia, maestrul Vişinski a încercat să unească mai multe discipline din karateul tradiţional, au fost nişte discuţii pe această temă, conform unor dorinţe ale Comitetului Internaţional Olimpic. Totuşi, chiar dacă sunt mai multe discipline în karateul tradiţional, ele educă tineretul în egală măsură! Felicitări sportivilor şi antrenorilor pentru rezultatele obţinute la Cracovia şi mulţumim mass-mediei pentru promovarea acestui sport".
- Petronel Luca (CS Olympic Iaşi): "Mulţumim presei şi sponsorilor care ne-au susţinut în permanenţă, mulţumim copiilor şi părinţilor, deoarece eforturile lor nu sunt deloc mici! La Cracovia a fost un campionat greu, cu o concurenţă mare la fiecare probă de concurs. De-a lungul timpului, copiii, sub îndrumarea noastră, au ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene şi mondiale. Sunt bucuros de ceea ce am realizat!".
"Chestionat" de jurnalistul Dan Teodorescu (redactor şef-editor al publicaţiei SPORT FAN CLUB, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg, în Germania), cel mai galonat sportiv ieşean în karateul tradiţional, Dragoş Bălăiaşa (CS ENPI) a mai menţionat: "După un rezultat foarte bun la Campionatele Naţionale de la Iaşi, m-am calificat pentru Europenele de la Craiova, unde am cucerit patru medalii, una de aur şi alte trei de argint. Vreau ca la Europenele de luna viitoare, din Slovenia, să cuceresc, cel puţin, tot atâtea medalii!".
"Să nu uităm că România a terminat pe locul 1 pe naţiuni la Europenele de la Craiova şi asta ne obligă şi pe viitor", a mai adăugat preşedintele şi antrenorul de la CS Olympic Iaşi, Petronel Luca.
De menţionat că, în timpul conferinţei de presă, jurnalistul Dan Teodorescu a oferit celor două cluburi ieşene de karate tradiţional ultima sa carte editată, "Paşaport către neuitare", cu o dedicaţie în exclusivitate! Cu o dedicaţie primită şi din partea deputatului şi preşedintelui Constantin Adăscăliţei, volumul menţionat a ajuns până la urmă în mâinile talentatului sportiv Dragoş Bălăiaşa, spre imensa bucurie a acestuia!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu