vineri, 4 noiembrie 2016

La Iaşi: Meciuri spectaculoase la Centura Moldovei la box



A 40-a ediție a Centurii Moldovei la box a debutat vineri, 4 noiembrie 2016, la Sala Polivalentă din Iași. Turneul reunește la start boxeri din Republica Moldova, Turcia și România, toți componenți ai loturilor naționale de tineret, care vor participa între 14 și 27 noiembrie la Campionatul Mondial din Sankt Petersburg (Rusia).
În prima zi au boxat românii și moldovenii, unele meciuri fiind realmente spectaculoase. Publicul l-a văzut la lucru pe campionul mondial de juniori, Cosmin Gârleanu (FOTO), acesta respectându-și statutul de mare favorit în fața lui Marius Col. Moldoveanu a fost numărat în repriza a 3-a. Dacă Andrei Udubașa (56 kg) s-a impus în fața lui Ion Carajia, la 60 de kg moldoveanul Alexandru Paraschiv a fost omul care a ridicat publicul în picioare prin prestația sa, loviturile diverse şi foarte puternice determinându-i pe judecători să îi acorde decizia. Și la 64 kg a fost un meci frumos și echilibrat între Florin Șchipu și Eduard Bejenaru. Românul, cu un plus de tehnică, și-a impus stilul, dar fiecare repriză a fost pe muchie de cuțit, moldoveanul Bejenaru oferind o replică foare puternică. O altă vedetă a lotului României, Alberto Biro, dublu medaliat la CE și CM de juniori, a câștigat, foarte greu, decizie 2-1, moldoveanul Andrei Vreme întrebuițându-l serios pe Albero în primele două reprize. Prestații bune au avut și Ștefan Pătrașcu (81 kg) și Filip Cristian (91 kg) care au câștigat foarte clar în fața reprezentanților Republicii Moldova.
Rezultatele de vineri, în cele 9 meciuri programate, au fost următoarele:
- Cat. 49 kg: Gârleanu Cosmin (Rou) b.p. (3-0) Marius Col (Mda);
- Cat. 56 kg: Andrei Udubașa (Rou) b.p. (2-1) Ion Carajia (Mda);
- Cat. 60 kg: Alexandru Paraschiv (Mda) b.p. (3-0) Alexandru Popescu (Rou);
- Cat. 64 kg: Florin Schipu (Rou) b.p. (3-0) Eduard Bejenaru (Mda);
- Cat. 69 kg: Ahmed Cehorjan (Mda) bate prin neprezentare pe Alberto Calota (Rou);
- Cat. 69 kg: Viorel Ficiu (Rou) b.p. (3-0) Liviu Munteanu (Mda);
- Cat. 75 kg: Alberto Biro (Rou) b.p. (2-1) Andrei Vreme (Mda);
- Cat. 81 kg: Ștefan Pătraşcu (Rou) b.p. (3-0) Adrian Buhaniuc (Mda);
- Cat. 91 kg: Cristian Filip (Rou) b.p. (3-0) Andrei Zaplitnai (Mda).
Turneul Centura Moldovei, organizat de președintele FR Box şi AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea va continua mâine, 5 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Polivalentă, reuniunea finală aducând puternica echipă a Turciei în fața câștigătorilor de astăzi.
Antrenorul emerit ieşean Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) ne-a declarat în această seară că sâmbătă, elevul său Ionuţ Anchidin, ar putea urca şi el treptele ringului la "Centura Moldovei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu