duminică, 13 noiembrie 2016

Premieră pe scena Clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă



Directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), Mihai Batog-Bujeniţă, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi un binecunoscut creator de umor de bună calitate, debutează şi în dramaturgia românească cu piesa "Cuceritorul", o subtilă satiră de pe vremea dacilor şi romanilor, transpusă în zilele noastre.
Născut la Aldeşti (jud. Galaţi) la data de 25 octombrie 1945, comandorul (r) Mihai Batog Bujeniţă este şi membru al Uniunii Epigramiştilor din România,  al Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români, al Societăţii Culturale „Junimea 90”, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România,  director al revistei „Booklook” - editată de ALPI, redactor coordonator la revista de cultură   „Cronica” din Iaşi, redactor-şef adjunct  la revista „Rapsodia” din Sibiu,  redactor -şef adjunct la revista de cultură Meridian Cultural Românesc, din Vaslui, colaborator la numeroase reviste culturale de prestigiu.  A publicat  peste 20 de volume şi numeroase studii şi comunicări,  este prezent în numeroase antologii de proză şi poezie, culegeri şi dicţionare ale scriitorilor români, deţine peste 45 de premii literare şi ştiinţifice.
Cu multe premii la activ pe scenele din România, regizorul Emil Gnatenco ne spune: "Acţiunea piesei dramaturgului ieşean Mihai Batog-Bujeniţă se petrece în anul 106 e.n. după Hristos, atunci când, sub cucerirea romană, într-un sat de daci, un soldat roman vine să-şi ceară drepturile. Ţăranul dac îi dă răspunsuri la toate întrebările, iar cu multă şiretenie îl atrage de partea sa. De aici rezultă multă acţiune, cu multe trimiteri la zilele noastre şi cu foarte multe subînţelesuri! Actorii care evoluează în această piesă sunt tineri, dar plini de talent. Piesa durează circa 75 minute, iar noi aşteptăm ca oamenii care iubesc teatrul să umple până la refuz sala mare de spectacole a Clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, intrarea fiind liberă!".
Distribuţia este următoarea: Soldatul roman - Arun Cotic; Ţăranul dac - Dionisie Cioată; Soţia dacului - Andreea Lungu (o mare speranţă a Colegiului de Arte "Octav Băncilă" din Iaşi), Ţiganul - Bogdan Spoială; Femeia - Andreea Andrei; Omul cu impozitele - Andrei Ştefan.
Premierea piesei "Cuceritorul", de Mihai Batog-Bujeniţă, în regia lui Emil Gantenco, va avea loc joi, 17 noiembrie 2016, la ora 17:00, în sala mare de spectacole a Clubului CFR Iaşi de pe strada Râpa Galbenă nr. 12, din Iaşi.

* Două foste colege şi prietene ne invită la o expoziţie de pictură

Tot la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, dar vineri, 18 noiembrie 2016, de la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură "Dialog expresionist", expozantele fiind două foste colege şi prietene, Marinela Rusu şi Gabriela Cucinschi, ambele din Iaşi. Prezentarea va fi făcută de criticul de artă Mihai Păstrăguş.
DAN TEODORESCU





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu